INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Medic înainte de a fi arbitru » Un tușier din La Liga renunță la restul sezonului de fotbal pentru a-și menaja pacienții

Articol de - Publicat luni, 08 iunie 2020 18:19

Cesar Manuel Noval Font, arbitru asistent în La Liga, a decis să renunțe la ce a mai rămas din acest campionat pentru a se concentra pe cealaltă profesie a sa, cea de medic chirurg. 

Admite că nu a fost o decizie ușoară, dar consideră prioritar, în acest moment, să ajute acolo unde este mai mare nevoie de el și să-și menajeze atât pacienții, cât și colegii din fotbal. Anunțul a fost făcut chiar de Noval pe pagina clinicii pentru care lucrează.

Motivul acestei decizii este împărțit în două: pe de o parte, vreau să menajez sănătatea colegilor, a tuturor celor implicați în fotbal care își vor reîncepe activitatea în curând; pe de altă parte, pentru a proteja sănătatea pacienților mei față de care am o datorie și o obligație. În toată această perioadă de carantină, nu am putut efectua intervenții cosmetice și de chirurgie reconstructivă. Vrem să ne concentrăm asupra acestor activități acum, așa că-mi voi amâna reîncorporarea în arbitraj.
- Cesar Manuel Noval Font

Va continua să se antreneze pentru La Liga

Spaniolul spune că va continua să se antreneze atât cât îi va permite timpul pentru a se menține în formă, în ideea că se va întoarce din sezonul viitor și pe terenul de fotbal.

Medic înainte de a fi arbitru » Un tușier din La Liga renunță la restul sezonului de fotbal pentru a-și menaja pacienții

 Zi de zi mă ocup de pacienți și fac operații. Nu voi renunța la antrenamente, dar nu voi mai fi la tușă, așa voi avea mai mult timp pe care să-l dedic chirurgiei. A fost, fără îndoială, o decizie dificilă. Pe parcursul ultimelor luni am muncit mult pentru a mă menține în formă, am făcut teste fizice și medicale, le-am trecut cu succes, dar expunerea zilnică pe care o am în activitatea chirurgicală, în special în sala de operație, presupune o povară și o posibilitate de contagiune mai mare decât media normală. Mi-aș pune în pericol atât colegii din fotbal, cât și pe pacienții din spital pentru că aș călători mult pentru meciuri.
Cesar Manuel Noval Font

Noval a ținut să le mulțumească celor din comisia tehnică de arbitri pentru că i-au respectat în permanență decizia: „Mi-au permis să iau eu această hotărâre, m-au susținut și m-au încurajat, le mulțumesc foarte mult”. 

În ceea ce privește viitorul său ca arbitru în La Liga, recunoaște că: „Nu știu ce va fi, depinde de cum va evolua această pandemie, vom vedea când voi putea reveni”.

În vara lui 2018, Noval a fost prezent și în România, figurând la a doua linie, la FCSB - Hajduk Split, turul 3 preliminar al Ligii Europei, manșa retur (2-1).

  • Cesar Noval Font este licențiat în Medicină și Chirurgie. Este, de asemenea, specialist în chirurgie plastică estetică și recunostructivă. 
  • În 2018, el a reușit, în premieră la acea vreme, să facă o operație de schimbare totală de sex, de la femeie la bărbat, în 18 ore. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

FOTO Cehii au uitat de pandemie! Slavia Praga, sărbătoare cu fanii în fața stadionului » Nicolae Stanciu, apreciat de antrenor

SERIE A. Probleme mari pentru fiul unui ultras al lui Inter Milano: acuzat de tentativă de omor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează