INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RASISM

UEFA a dat azi decizia » Ce pedeapsă a primit Bulgaria după incidentele grave de la meciul cu Anglia

Articol de GSP - Publicat marti, 29 octombrie 2019 17:59

Bulgaria și-a aflat pedeapsa după incidentele de la meciul cu Anglia, 0-6, când fanii au avut scandări rasiste, în preliminariile EURO 2020. 

Astfel, UEFA a decis ca Bulgaria să joace o etapă cu porțile închise și să primească o amendă de 85.000 de euro. Vecinii au scăpat astfel de marele pericol, excluderea din competiție. 

Bulgarii vor juca meciul cu Cehia fără spectatori, iar în cazul în care vor mai fi scandări rasiste porțile se vor închide automat la următorul meci oficial acasă.

Mai mult, bulgarii au primit și o amendă de 10.000 de euro pentru că au fluierat îmnul Angliei.  De partea cealaltă, și englezii vor plăti 5.000 de euro pentru că au huiduit imnul bulgar.

Meciul a fost oprit de două ori 

În minutul 28, meciul Bulgaria - Anglia a fost oprit pentru prima dată, iar la boxe s-a auzit un anunț împotriva rasismului. Fanii bulgari au avut scandări rasiste la adresa lui Raheem Sterling, Tyrone Mings și Marcus Rashford. În plus, aceștia au folosit în mai multe rânduri salutul nazist. 

Partida a mai fost oprită o dată în minutul 43, urmând o pauză de 6 minute, timp în care căpitanul Ivelin Popov s-a dus și a vorbit cu galeria. Partida a continuat, iar insularii s-au impus. 

UEFA a dat azi decizia » Ce pedeapsă a primit Bulgaria după incidentele grave de la meciul cu Anglia

12 fani bulgariau fost arestaţi după meciul Bulgaria - Anglia

Hristo Stoichkov a plâns în direct

Fostul internațional Hristo Stoichkov (53 de ani) a izbucnit în lacrimi atunci când a vorbit despre scandările rasiste și saluturile naziste ale compatrioților săi din timpul meciului. 

Președintele Federației și selecționerul și-au dat demisia 

Borislav Mihailov, președintele federaţiei bulgare, și selecționerul Krasimir Balakov au anunţat că renunţă la posturi, care urmare a scandalului rasist. 

Vezi și:

VIDEO Zlatan Ibrahimovic, anunț surpriză pe Instagram: „Spania, mă întorc!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
chromophobia
chromophobia  •  30 Octombrie 2019, 00:41

Stoicikov,mamaliski,go home !

caoradea
caoradea  •  29 Octombrie 2019, 22:24
Postat de kamouniyak pe 29 Octombrie 2019, 19:00

Trebuie suspendati ratatii de *** englezi care se victimizeaza si atrag atentia asupra unui fenomen minor, nu bulgarii. In locul bulgarilor ma retrageam din conpetitie. Si ma dezafiliam de la UEFA.

Si sa se dezafilieze si de la UE, NATO, ONU etc. Ce destepti esti ...

126791918017681
Danezul Gramada  •  29 Octombrie 2019, 19:21

Si la noi au fost scandari rasiste,oare Burleanu de ce na demisionat?Asteapta sa plece Contra primul ca el oricum nu are nici o vina. M.Sandu na demisionat 24 de ani dar ne mai calificam la mondiale si europene.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close