INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA - ARGENTINA

UEFA a făcut anunțul » Când și unde se joacă „Finalissima”, duelul dintre campioanele Italia și Argentina

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 22 martie 2022 21:16 / Actualizat marti, 22 martie 2022 22:45

UEFA a anunţat astăzi că Italia şi Argentina se vor înfrunta pe 1 iunie, pe Wembely, în cadrul „Finalissima”, un meci între câștigătoarea Campionatului European și cea a Copei America.

„Acest meci îi pune față în față pe campionii europeni cu omologii lor sud-americani, într-o confruntare convenită după ce UEFA și CONMEBOL și-au reînnoit și consolidat protocolul de colaborare pe 15 decembrie 2021”, se arată în comunicatul UEFA.

Italia și Argentina se vor întâlni pe Wembley în prima ediție a „Finalissima”

Italienii se vor întoarce pe Wembley, locul unde s-au impus în finala Campionatului European 2020 în detrimentul Angliei, pentru a da piept cu Argentina. 

Partida între campioana Americii de Sud și cea a Europei „va servi drept catalizator pentru dezvoltarea globală a fotbalului - unind țări, continente și culturi, demonstrând în același timp fanilor din întreaga lume că fotbalul poate fi o forță a binelui în timpul unor vremuri tulburi”, după cum se arată în comunicatul UEFA.

Naționala „albicelestă” este deja calificată la Campionatul Mondial din Qatar, iar duelul cu Italia e un test bun pentru Messi și compania în vederea turneului final. În schimb, „Squadra Azzurra” are o misiune dificilă pentru a obține calificarea. Campioana Europei va întâlni Macedonia de Nord în semifinala play-off-ului de calificare pentru Mondial. În cazul unei victorii, italienii vor da piept în finală cu învingătoarea dintre Portugalia și Turcia.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Salariile de la PSG, publicate! Surpriză: NU Messi e cel mai bine plătit, Ramos nu prinde TOP 5

Despărțire după 16 ani?! Barcelona poate pierde GRATIS una dintre vedete: „Oferta e pe masă”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  22 Martie 2022, 23:51

Daca castiga Argentina trofeul parca vad ca ii dau iar nemeritat balonul de aur lui Messi cum a fost anul trecut cand a castigat Copa America...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează