INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

UEFA dă o lovitură granzilor Europei! Se pregătește o "taxă de lux": "Nu se mai poate așa"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 04 aprilie 2017 11:38

Noul președinte Darko Ceferin vrea să le impună marilor cluburi europene limitarea loturilor și să le restricționeze transferurile scumpe pentru a nu mări decalajul față de restul competitoarelor.

Dacă Platini a reușit, întrucâtva, să pună frână cheltuielilor exorbitante prin fair-play-ul financiar, urmașul său la UEFA vrea să-i continue politica.

Slovenul Darko Ceferin, ca reprezentant al unei federații mici, pregătește "taxa de lux" pentru granzii Europei.

"Champions e frumoasă și spectaculoasă pentru Ceferin, dar nu-i just și tolerabil ca toți marii jucători să tot ajungă în loturile a 7-8 echipe foarte bogate", scrie Gazzetta dello Sport.

În Comitetul Executiv și apoi în Congres, la Helsinki, șeful UEFA va propune măsuri contra elitizării fotbalului și a exilării unor vedete pe banca de rezerve.

"Nu ne putem permite ca grandoarea unor cluburi să le țină în umbră pe altele și decalajul financiar și valoric să se adâncească, limitând oportunitățile celor mici", spunea Ceferin acum câteva zile.

Concret, taxa de lux va însemna "limitarea loturilor și un sistem de transferuri mai corect pentru a evita excesiva și permanenta concentrare a marilor talentelor la un număr mic de cluburi".

O inițiativă care va putea declanșa un nou conflict, granzii amenințând deja cu înființarea unei noi SuperLigi. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  07 Aprilie 2017, 20:23

@Standard. Pe tine chiar te doare! Pai daca ai un portar suspendat , un portar eliminat, si rezerva se accidenteaza in meci, cine apara poarta, ..ai ghicit, ......., nu cred, ca persoana fizica nu esti stralucit..

americanu197
americanu197  •  04 Aprilie 2017, 13:55

vor fi limitate si loturile echipelor secunde?

standart
standart  •  04 Aprilie 2017, 13:46
Postat de Ilie Golombioschi pe 04 Aprilie 2017, 13:21

Loturile trebuie limitate la 22 de jucatori din care numai 2 sa fie portari. De asemenea perioada de transeruri trebuie limitata doar la o singura fereastra intre 1-30 iunie asta cu multiple avantaje pentru planul sportiv si financiar.

Ce bine ca nu doare! Pai daca ai un portar suspendat si rezerva se accidenteaza in meci, apara *** poarta? Ca persoana fizica nu esti stralucit...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează