INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  VAR

UEFA extinde folosirea VAR-ului: Farul va beneficia din primele tururi

Supercupa României, Farul - Sepsi (sportpictures.eu)
Supercupa României, Farul - Sepsi (sportpictures.eu)

Articol de - Publicat marti, 11 iulie 2023 13:37 / Actualizat marti, 11 iulie 2023 14:05

Folosit numai din turul 3 al calificărilor Ligii Campionilor, VAR va intra în funcțiune în toate tururile preliminare ale Ligii, din turul al treilea preliminar în Europa League și în play-off-ul din Conference League. Vor fi 239 de meciuri ce vor beneficia de ajutorul tehnologiei.

Vești bune pentru echipele angrenate în cele trei competiții continentale. Începând cu sezonul care stă să înceapă, VAR-ul va funcționa în Liga Campionilor în întregime, inclusiv în toate tururile preliminare, și va fi introdus și în celelalte două cupe continentale. 

Concret, UEFA a anunțat că asistentul video va ajuta brigada de arbitri din teren de la turul al treilea din Europa League, însă și din play-off-ul din Conference League. În total în cele trei cupe, forul european a anunțat că VAR se va aplica în 239 de meciuri în stagiunea următoare.

UEFA pregătește o schimbare majoră în regulamentele cupelor europene
UEFA
UEFA pregătește o schimbare majoră în regulamentele cupelor europene

Farul va avea asistent video de la început

În Champions League vom avea 69 de partide în plus comparativ cu sezonul trecut și Farul lui Gheorghe Hagi, de exemplu, va beneficia de sprijinul tehnologiei încă de la duelul cu Sheriff Tiraspol.

În schimb, FCSB, CFR Cluj și Sepsi vor trebui să ajungă până în play-off-ul Conference League pentru a avea VAR, ce va înregistra un salt important și în Europa League. Concret, va fi o creștere de 36 de partide în Europa League, 26% în plus față de ultimul sezon, și de 140 de meciuri suplimentare (311% creștere) în Conference League.

VAR integral în Europa League din 2024-'25

Dar VAR-ul își va continua extinderea. UEFA a mai anunțat că în sezonul 2024-2025 asistentul video va funcționa în toate tururile de calificare din Europa League și studiază între timp oportunitatea de a-l extinde dincolo de play-off-ul din Conference League. Asta pe lângă aplicarea lui integrală în Ligă, care va trece de atunci la noul format. 

Practic, va avea o acoperire mult mai mare în cele trei competiții continentale și greșelile de arbitraj vor putea fi „reparate" aproape peste tot, nu numai în întrecerile interne.

Citește și: 

Veste ȘOC pentru campioana Superligii! UEFA face o schimbare majoră în regulamentele cupelor europene

Încă o echipă pe urmele lui Cicâldău. Negocieri cu Galatasaray

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
adinahit05
adinahit05  •  12 Iulie 2023, 11:27

Si numai Farul "beneficiaza"? Adversara ei nu?

chepandy777
chepandy777  •  12 Iulie 2023, 00:56

joaca dea pisica si soarecele, ori toate ori niciuna, ce va mai place bataia de joc

Vezi toate comentariile (2)
Comentează