INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

UEFA ne scoate din ELITA EUROPEI! România, interzisă în Europa League și trimisă în LIGA A TREIA a fotbalului continentală

Articol de GSP - Publicat marti, 24 septembrie 2019 21:57

Azi, Comitetul Executiv UEFA a decis introducerea unei noi competiții europene, începând cu 2021. Una în care vor participa 3 dintre cele 4 reprezentante ale României în cupele europene!

Astfel, noua competiție se va numi UEFA Europa Conference League și va fi a treia competiție intercluburi, după UEFA Champions League și Europa League. 

PE SCURT: 

  • UEFA împarte fotbalul european în Champions League, Europa League și Europa Conference League;
  • România (locul 30 în clasamentul UEFA) ar avea în acest moment PATRU reprezentante în Europa: una în turul I preliminar UCL și trei în turul I preliminar ECL;
  • ZERO ECHIPE direct în Europa League, unde mai poate ajunge doar campioana Ligii 1;
  • Toate cele trei competiții vor avea 32 de echipe (8 grupe de câte patru echipe);

EUROPA CONFERENCE LEAGUE

În preliminariile noii competiții vor participa câștigătoarele Cupelor interne și echipele mai slab clasate din campionat. În plus, vor juca în preliminarii și echipele învinse în tururile de pre-calificare și turul I preliminar din Champions League și învinsele din turul III și play-off-ul Europa League. 

În faza grupelor se vor califica 32 de echipe și vor fi 8 grupe a câte 4 echipe. Locul 1 va merge direct în optimi, iar echipele de pe locul 2 vor juca în „șaisprezecimi” cu cele 8 echipe de pe locul 3 din Europa League. 

Ce se întâmplă cu echipele din România

Dacă Europa Conference League ar începe din sezonul următor, România, clasată pe 30 în clasamentul UEFA, ar avea trei reprezentante și toate ar începe din primul tur preliminar

  • Câștigătoarea Cupei;
  • Locul 2;
  • Locul 3.

În noua competiție vor exista 141 de meciuri, pe durata a 15 săptămâni. Partidele se vor juca joia, de la orele 19:45 și 22:00, simultan cu cele din Europa League. Câștigătoarea competiției va juca în sezonul următor în grupele Europa League. 

Europa League

Europa League va suferi modificări importante, România va fi scoasă din calcule! În a doua competiție a Europei se vor califica doar echipe care vin din primele 15 ligi ale continentului. Cum noi suntem pe 30, șansele sunt minime să obținem un loc direct prea curând.

Din Liga 1, singura care poate ajunge în Europa League e campioana României. Cu o condiție însă, să fie eliminată din competiție după turul I al preliminariilor. Altfel, va fi trimisă în ECL.

Gică Hagi a avertizat 

În acest an, Gică Hagi, antrenorul Viitorului, a criticat dur modul în care UEFA tratează echipele din România. „Regele” s-a declarat nemulțumit de faptul că cine câștigă campionatul intern trebuie să joace în preliminariile Champions League, iar campioana nu merge direct în grupe. 

„Din creion, UEFA ne-a sărăcit și i-a îmbogățit pe alții! Coeficientul nu poate să elimine țări din Europa! România e o țară dezvoltată, cu un fotbal dezvoltat. Iertați-mă, dacă greșesc cu ceva, să mă cheme UEFA și stau de vorbă cu UEFA! Dă-ne bani și nouă așa cum le dai celorlalți și o să vezi că ne batem cu ei! Nu mai avem echipe naționale, nu mai avem cluburi competitive! De ce? Răspunsul e unul singur: bugetele. Unii au câte 500 de milioane de euro, noi am rămas cu zece milioane! Totul s-a întâmplat după Revoluție, diferența s-a făcut după '89, că înainte Steaua și Dinamo erau puternice! Tari de tot, credeți-mă! Dar noi am sărăcit și alții, care au locuri garantate în cupele europene, s-au îmbogățit! Eram puternici, aveam bugete mari! Cum să mai devenim competitivi dacă noi dăm trei tururi până în grupe? Cum să se implice un afacerist în fotbalul românesc?” 
Gică Hagi pentru Gazeta Sporturilor

Unde se vor juca finalele Champions League 

UEFA a decis și unde se vor juca finale Ligii Campionilor din 2021, 2022 și 2023. 

Astfel, finala UEFA Champions League din 2021 va avea loc în Rusia, la Sankt Petersburg. În 2022, ultimul act se va juca la Munchen, pe Allianz Arena, la 10 ani după finala dintre Bayern și Chelsea.

 Stadionul Wembley va fi gazda finalei Ligii Campionilor din 2023. Va fi pentru a 8-a oară când ultimul act va avea loc pe legendarul stadion londonez.

De asemenea, UEFA a stabilit ca finala Europa League din 2021 să se desfășoare pe stadionul „Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla, în timp ce Supercupa din 2021 se va juca la Belfast.

Citește și:

Burleanu și FRF au dat lovitura! România va organiza Euro 2021 la U19 » „Tricolorii” sunt calificați la turneul final! 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (117)
1397197880319130
Mihail Marinescu  •  25 Septembrie 2019, 20:13

Ba nu o împarte deloc, pentru că și în trecut erau tot trei competiții in Europa. Cupa Campionilor Europeni, Cupa Cupelor și Cupa UEFA și nu se mai lamenta nimeni că Europa împarte fotbalul sau că România este trimisa in lumea a treia a fotbalului. Ăștia mai tineri nu au de unde sa știe cum era și scot lozinci pe gura.

spartcapus
spartcapus  •  25 Septembrie 2019, 19:23

Deci ce ne recomanda pe noi pentru a fi in elita Europei? Sunteti din nou penibili!

mega2005
mega2005  •  25 Septembrie 2019, 19:18

Ce se intampla in Europa cu doua viteze, se intampla si in sport, in special in fotbal. Suntem tratati asa dupa cum ne-am asternut. Neinvestind bani in sport, fie publici sau privati la nivel de copii si juniori, nu am mai avut rezultatele dinainte de 89. Consecinta o vedem cu totii. Am inceput sa facem stadioane moderne, campanii media destul de agresive ale frf privind echipa nationala (deh,Burleanu se pricepe la chestii d-astea ) si nu avem echipa nationala. Nu ne mai trezim. A avut nationala under 21 un zvic asta vara pana am dat de Germania, si atat. Inca vreo doua generatii ne vom uita la televizor cum joaca altii...aud ca burleanu a prins euro under 19 in 2021 in Romania,....veselie mare. O sa-i dea iar cu marketing, bere, fulare si tricouri, in asteptarea fotbalului care nu mai vine....

Vezi toate comentariile (117)
Comentează