INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Uli Hoeness după Leipzig - Bayern 0-0: „Asta-i gluma anului!” » Cum mai poate lua Borussia Dortmund titlul

Leipzig - Bayern 0-0
Leipzig - Bayern 0-0

Articol de - Publicat duminica, 12 mai 2019 10:17

Președintele lui Bayern, Uli Hoeness, contestă decizia VAR prin care i s-a anulat golul lui Goretzka la Leipzig. Bavarezii ar fi ieșit altfel a 7-a oară la rând campioni.

Sătui s-o vadă pe Bayern an de an campioană, și la diferențe mari de puncte față de concurență, suporterii germani au parte anul acesta măcar de-un final de sezon încins. Campioana ultimelor 6 ediții are doar două puncte avans înaintea ultimei etape, dar numai pentru că VAR-ul i-a anulat un gol, cel marcat de Goretzka la Leipzig. Mingea a ajuns la mijlocașul bavarez din piciorul lui Lewandowski, care se afla milimetric în poziție de ofsaid.

"Câțiva milimetri nu înseamnă un avantaj"

O decizie pe care președintele oaspeților o contestă vehement. "Asta-i gluma anului! Lewandowski era în linie cu Orban, de la Leipzig. Câțiva milimetri nu înseamnă un avantaj. VAR-ul a fost introdus pentru a corecta greșeli clare de arbitraj, nu pentru așa ceva. Dar pentru că tot v-ați dorit un final spectaculos de campionat, poftim, acum îl aveți", le-a spus Uli Hoeness jurnaliștilor.

"Avem numai de câștigat"

Faptul că Bayern a fost ținută în șah a reînviat speranța la Dortmund. Deși Borussia s-a chinuit cumplit cu Fortuna Dusseldorf (3-2), câștigând cu mult noroc, directorul executiv Joachim Watzke consideră că "presiunea se mută acum în sud. Bayern poate pierde totul, noi avem doar de câștigat".

Ca să ia titlul, galben-negrii trebuie să câștige sâmbătă la Moenchengladbach, iar liderul să cedeze acasă în fața lui Eintracht Frankfurt. La egalitate de puncte, munchenezii au golaveraj superior (+17).

Vezi AICI programul etapei și clasamentul din Bundesliga!

5sunt cazurile în care liderul a pierdut titlul în ultima etapă. Au pățit-o Bayern (1971), Bremen (1986, 1995), Frankfurt (1992) și Leverkusen (2000) 

Nicio garanție pentru Kovaci

Chiar dacă Niko Kovaci e la un pas de primul său titlu cu Bayern, responsabilii clubului au refuzat să-l confirme în funcție și pentru sezonul viitor. "Aici toți suntem dependenți de trofee. Așa funcționează acest club", au pus punctul pe "i" directorul executiv Karl-Heinz Rummenigge și cel sportiv, Hasan Salihamdizici. Ceea ce înseamnă că tehnicianul croat va fi păstrat pe bancă doar în cazul unui dublu triumf, în Bundesliga și în Cupa Germaniei.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează