INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Uli Honess mărturiseşte că viaţa i s-a schimbat complet în ziua în care a fost arestat: ”Am ajuns în Iad”

Arestat cîteva ore pe 20 martie, Uli Honess, 61 de ani, a refuzat să-și dea demisia de la Bayern +1   FOTO
Arestat cîteva ore pe 20 martie, Uli Honess, 61 de ani, a refuzat să-și dea demisia de la Bayern

Articol de - Publicat joi, 02 mai 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 01 mai 2013 20:01

Preşedintele evazionist al lui Bayern a declarat pentru săptămînalul Die Zeit că ”dorm foarte prost şi transpir enorm noaptea. Scandalul m-a catapultat la marginea cealaltă a societăţii”.

Uli Honess nu se poate bucura de calificarea lui Bayern în finala Ligii. De 6 săptămîni, preşedintele evazionist al bavarezilor e hăituit de păcatele trecutului după ce revista Stern l-a acuzat că din 2000 a ascuns în conturi secrete dintr-o bancă elveţiană sume de pînă la 500 de milioane de euro. "Iadul a început pentru mine cînd procurorii mi-au bătut la uşă", dezvăluie Honess în interviul din Die Zeit.

Fostul atacant al lui Bayern între 1970 şi 1979 admite că a făcut o greşeală uriaşă şi nebunească, pe care doreşte s-o repare cît mai bine posibil: "E insuportabil. Dorm foarte prost şi transpir enorm noaptea. Scandalul m-a prins în vîrtej şi m-a catapultat la marginea cealaltă a societăţii. M-au luat din baie la 7 dimineaţa cînd au sunat la uşa casei din Tegernsee. Viaţa s-a schimbat pe 20 martie".

Honess susţine însă că toţi banii din Elveţia erau personali şi că speculaţiile bursiere nu au implicat şi clubul. "Jucam sume imense, greu de înţeles astăzi. Noapte şi zi. Era adrenalină pură, un pariu cu care să dau lovitura. Între 2002 şi 2006 mi-a mers excelent. Apoi am pierdut mult prea mult şi, în 2008, o dată cu criza, m-am oprit. Îmbătrînisem. Cred că am fost bolnav, dar acum m-am vindecat".

A ajuns caz naţional
Scandalul vizîndu-l pe cel mai de succes manager sportiv neamţ ce a înşelat fiscul a ajuns subiect politic de dezbatere. Deutsche Welle România a comentat despre importanţa sporită a cazului în întreaga Germanie, cu 5 luni înaintea alegerilor generale: "Tocmai pentru că Honess era un răsfăţat al politicienilor, evaziunea de care se face vinovat îi detemină pe mulţi să se distanţeze de el, iar opoziţia o transformă în temă de campanie". Şi Dagmar Freitag, preşedinta Comisiei pentru sport a Bundestagului, îl acuză: "A fost un exemplu. De la oricine aş fi aşteptat asta, doar de la Honess nu!"

"În ţara noastră nu trebuie să existe două standarde morale şi legale, unul pentru cei puternici şi altul pentru slabi. Evazioniştii au un comportament iresponsabil, chiar antisocial, şi dăunează democraţiei" (Joachim Gauck, preşedintele Bundestagului)

3,2 milioane de euro e suma virată voluntar fiscului de Honess în contul impozitelor datorate pentru dobînzile depozitelor din Elveţia

5 milioane de euro este cauţiunea achitată Parchetului din Munchen de preşedintele lui Bayern ca să fie judecat în libertate

3 procente a căzut în sondaje în ultima săptămînă după scandalul Honess cota coaliţiei conservator-liberale CSU-CDU aflată la guvernare

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
supersolo
supersolo  •  02 Mai 2013, 18:19

Honess e deja praf ...intre el si tatal lui Steffi Graff ...nu e nici o diferenta ...poate ramane fara bani sau si mai rau ...la anii lui in stop cardiac ...nu e ceva iesit din comun in cazul ca va fi condamnat definitiv ...ij Romania ...se dadea verdictul abia dupa ce murea sau se amana la infinit ...numai ca spaga la judecatori nu tine in Germania....si el stie prea bine asta...

cpt.ahab
cpt.ahab  •  02 Mai 2013, 09:43

Hai, ca asa ceva nu se poate!? Neamt necinstit?! Cine-a mai auzit?! Sunt convins ca a fost depistat de-abia acum pentru ca nu a cotizat unde trebuie si cat trebuie. Deosebirea dintre hotul neamt si cel roman e ca ala neamt o face cu metoda si pe alte sume! Altminteri, cenusa turnata in cap e doar pentru impresionarea judecatorilor.

gerulathor
gerulathor  •  02 Mai 2013, 07:15

Sa vezi ca in scurt timp apare si verdictul la nemti in cazul asta, in timp ce la noi prin 2016 vom vedea la TV cum au mai amanat inca o data dosarul transferurilor...ce 2016, poate 2036!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează