INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN

Uli Honess, omul care se identifică 100% cu Bayern, pleacă! Decizie de ultimă oră în Bundesliga

Uli Hoeness, dreapta, foto: Guliver/gettyimages
Uli Hoeness, dreapta, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 09 noiembrie 2018 10:17

Omul a cărui viață se identifică practic cu Bayern Munchen, Uli Honess, 66 de ani, vrea ca în doi, trei ani să lase președinția clubului. Dar succesorul trebuie să fie ”tot un om din fotbal”.

Legendarul antrenor Udo Lattek l-a adus pe Uli Honess la Bayern în 1970. Avea doar 18 ani. De atunci, cu excepția unui sezon, în care a fost împrumutat lui FC Nurnberg, el n-a mai părăsit clubul. I-a fost jucător, manager și președinte.

Funcție la care a fost nevoit să renunțe vreme de doi ani (2014-2016), cât a fost închis pentru evaziune fiscală, și din care a decis să se retragă definitiv "în doi, trei ani".

"Vreau ca succesorul meu să provină tot din fotbal și să aibă o latură umană. Va fi greu de găsit. Dacă aș fi avut deja un nume în cap, mă treceam pe linie moartă în 2019, când îmi expiră actualul mandat", a dezvăluit Honess, 66 de ani, la o întâlnire de afaceri ținută la Dresda. El vrea să-i lase urmașului său "un club cu conturile pline. Să facă apoi ce crede de cuviință cu banii".

8 trofeea câștigat Honess ca jucător cu Bayern: 3 titluri de campion al Germaniei, Cupa (1), Liga Campionilor (3) și Cupa Intercontinentală (1)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  09 Noiembrie 2018, 10:54

sA IL LASE LUI sALIHAMIDZIC, DACA TOT "se da bine" pe langa el....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează