INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

ULTIMA ORĂ // Inevitabilul s-a produs! Giampiero Ventura e OUT de la naționala Italiei

Ventura a venit la naționala Italiei în iulie 2016, când l-a înlocuit pe Antonio Conte // FOTO: Reuters
Ventura a venit la naționala Italiei în iulie 2016, când l-a înlocuit pe Antonio Conte // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2017 19:36

Giampiero Ventura avea zilele numărate pe banca Italiei, după ce Squadra Azzura a ratat incredibil calificarea la CM 2018, învinsă în dublă manșă de Suedia, 0-1. Azi, inevitabilul s-a produs, iar tehnicianul de 69 de ani a fost destituit de pe banca italienilor. 

Decizia a fost luată de membrii din Federația Italiană de Fotbal, care au decis să-i încheie contractul antrenorului care a ratat calificarea la Mondialul din Rusia. 

Italia a fost învinsă de Suedia la baraj (0-1 la general) și va rata primul Campionat Mondial din 1958 încoace. 

În perioada următoare, Federația urmează să anunțe noul selecționer, numele cel mai vehiculat fiind al lui Carlo Ancelotti.

Vezi și: SMURD Ancelotti » Două treimi din fanii italieni îl vor selecționer pe fostul antrenor de la Real și Bayern. Condiția lui don Carlo

"Fotbalul nostru a rămas în urmă cu 60-70 de ani, trebuie să se upgradeze, să se dezvolte și să se reînnoiască. Să avem o atitudine curajoasă, destinsă, emoționantă și de rol principal. Să renunțăm la stilul defensiv, catenaccio și contraatac, care generează tacticism și inhibă creativitatea"
Arrigo Sacchi, fost mare antrenor italian

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează