INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FLASH

Ultimele noutăţi din fotbalul internaţional

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 iunie 2009 00:00

TRANSFERURI

Milan nu-l mai ia pe Cissokho
Aly Cissokho nu va mai ajunge la Milan. După ce fundaşului francez i s-a descoperit o problemă dentară ce ar putea determina ulterior apariţia unor crampe musculare, rossonerii i-au propus lui Porto un împrumut cu drept de cumpărare. Portughezii au fost de acord, însă sumele solicitate n-au convenit italienilor. "Am negociat, dar n-am putut ajunge la nici un acord şi am renunţat la afacere", a declarat ieri vicepreşedintele Adriano Galliani.


Pirlo după Ancelotti?
Andrea Pirlo ar putea fi următorul jucător cu salariu mare care părăsește Milanul în această vară. Plătit cu 6,5 milioane de euro anual, mijlocașul rossonero a admis într-un interviu acordat cotidianului Irish Independent că “viitorul meu ar putea fi alături de antrenorul Carlo Ancelotti, la Chelsea”. Descoperit de Mircea Lucescu, la Brescia, Pirlo, 30 de ani, e din 2001 la Milan, cu care are contract pînă-n 2011. Prețul său: 30 milioane euro.

Obiectivul Van Persie
Managerul lui Manchester United, Alex Ferguson, a găsit înlocuitor pentru Cristiano Ronaldo: Robin van Persie. Cotat la circa 24 de milioane de euro, olandezul a primit o ofertă de prelungire a contractului la Arsenal, ce include un salariu anual de 5 milioane de euro, dar susţine că "banii nu înseamnă totul. Vreau să cîştig şi trofee, iar de cinci ani, de cînd sînt la Londra, n-am luat decît unul". United e gata să demareze negocierile.

Juninho în Qatar
Fostul mijlocaş al Lyonului, Juninho Pernambucano, a semnat cu Al Gharafa, campioana Qatarului. El a primit un contract pe doi ani, în valoare de 2,5 milioane de euro. Juninho, 34 de ani, n-a costat-o nimic pe Al Gharafa, după ce fosta campioană a Franţei i-a reziliat în primăvară contractul, scadent în 2010, fără nici o pretenţie financiară. A fost, de fapt, un cadou pe care i l-a făcut clubul pentru serviciile aduse timp de opt ani.

Ribery e prins în războiul şefilor
Franck Ribery e prins la mijloc în războiul care se duce în aceste zile la nivelul conducerii lui Bayern. Dacă ar fi după preşedintele Beckenbauer, transferul francezului la unul dintre cluburile care-l vînează, Real, Barcelona, Manchester United sau Chelsea, s-ar face şi mîine. Directorul general Karl-Heinz Rummenigge şi managerul Uli Hoeness, în schimb, l-au declarat pe Ribery netransferabil: "Beckenbauer bate cîmpii! Nu ştie ce vorbeşte!". 

CM 2010

Coreea de Nord, după 44 de ani
Coreea de Nord a devenit a 6-a "naţională" care şi-a asigurat prezenţa la Mondialul de anul viitor după Australia, Japonia, Coreea de Sud, Olanda şi gazda Africa de Sud. A doua sa calificare la un turneu final, precedenta fiind în 1966 (atunci a bătut Italia cu 1-0 şi a ieşit din grupă, iar în "sferturi" a cedat în faţa Portugaliei lui Eusebio), a obţinut-o datorită remizei din Arabia Saudită, 0-0, ce i-a garantat locul secund în grupă. "Ultradefensivi, adversarii noştri au venit să ia un punct şi l-au cîştigat", s-a lamentat antrenorul gazdelor, ex-rapidistul Jose Peseiro. Starul echipei pregătite de Kim Jong-Hun e Jong Tae-Se, singurul care evoluează "afară", în Japonia.


GERMANIA

Scutit pe motiv de vîrstă
Jens Lehmann, singurul fotbalist din Bundesliga care vine şi pleacă de la antrenamente cu elicopterul, a primit recent o scutire de efort de 11 zile de la antrenorul Markus Babbel. Coechipierul lui Marica nu va pleca în cantonament pe 27 iunie, cu echipa, ci va rămîne acasă, alături de familie. "La 39 de ani, cîţi are Jens, e prea bătrîn ca să-l mai alerg prin pădure", a spus Babbel, el însuşi în vîrstă de 36 de ani.

CUPA CONFEDERAŢIILOR

Brazilia, fără emoţii
“Naționala” Braziliei este, după Spania, a doua echipă sigură de calificarea în semifinalele Cupei Confederației din Africa de Sud. Într-un meci disputat la Pretoria, Brazilia a învins fără probleme SUA, 3-0. Jucătorii lui Dunga au stabilit soarta partidei încă din primele 20 de minute cu golurile lui Felipe Melor (7) și Robinho (19), reușita splendidă a lui Maicon (62), cel mai bun de pe teren, stabilind scorul final.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  19 Iunie 2009, 12:21

[...]"i s-a descoperit o problemă dentară ce ar putea determina ulterior apariţia unor crampe musculare " ...asta face diferenta intre marile cluburi si cele de pluton , de ale noastre nici nu are rost sa vorbim , sunt convins ca, ai nostri , nici nu au auzit -macar- de asemenea investigatii

Vezi toate comentariile (1)
Comentează