INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Ultrașii din Bundesliga amenință: „Nu meciurilor fără spectatori! Destul cu dictatura banilor”

Facțiunile dure ale suporterilor din Germania consideră că așa cum ei stau acasă pentru binele comunității, așa trebuie să facă și jucătorii. Autoritățile sunt îngrijorate. Foto: Guliver/GettyImages
Facțiunile dure ale suporterilor din Germania consideră că așa cum ei stau acasă pentru binele comunității, așa trebuie să facă și jucătorii. Autoritățile sunt îngrijorate. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 26 aprilie 2020 12:01

Facțiunile dure ale suporterilor din Germania consideră că așa cum ei stau acasă pentru binele comunității, așa trebuie să facă și jucătorii. Autoritățile sunt îngrijorate.

Bundesliga se va pune din nou în mișcare, cel mai probabil în a doua săptămână a lunii mai, dacă politicul îi dă undă verde. Însă nu chiar toții fanii sunt bucuroși că le vor vedea pe Bayern, pe Borussia Dortmund sau pe RB Leipzig la lucru. 

Ultrașii se opun vehement meciurilor cu porțile închise: „Ar fi o batjocură să se joace din nou. Într-o perioadă în care cu toții renunțăm la drepturi și libertăți în numele binelui comun, nu ar trebui să ne gândim la reluarea campionatului. Se vorbește de ceva timp despre dificultățile de testare corespunzătoare pentru comunitate, dar se găsesc soluții pentru jucători?". 

„Lăcomia nu se oprește nici măcar în fața unei pandemii”

Iar Bild anunță că la München, în apropiere de Allianz Arena, au fost afișate pancarte clare în acest sens: „Lăcomia nu se oprește nici măcar în fața unei pandemii. Puneți în pericol comunitatea pentru a face jocul păpușilor milionare. Destul cu dictatura banilor!". 

Poliția privește acește bannere și comunicate ca pe niște amenințări. Rainer Wendt, președintele Asociației polițiștilor germani, spune că „oamenilor nu le poți spune că n-au voie în parc, dar meciuri se pot juca. Și mă tem să nu vină în fața stadioanelor să protesteze. Am avea astfel și mai multe dureri de cap".

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că e vital să reluăm campionatul. Multe cluburi ar da faliment fără banii din drepturile TV"
Christian Seifert, președintele Ligii germane

„Liga ar fi în stare de orice nebunie. Ar trimite echipele și pe lună, numai să încheie sezonul"
fragment din mesajul ultrașilor lui VfB Stuttgart

17%e procentul pe care-l constitue grupurile ultras în marea masă a fanilor din Bundesliga

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri despre Bundesliga:

Atacul unui arbitru după propunerile din Bundesliga: „Dacă ne punem la mintea Ministerului Muncii, atunci meciurile o să dureze 9 ore!”

Bayern Munchen s-a reprofilat pe măști » A vândut 100.000 într-o zi!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează