INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ultrașii Osasunei au afișat în peluză steaguri ale Palestinei, după ce au amenințat cu moartea un jucător al Granadei!

Suporterii Osasunei la meciul cu Granda
Suporterii Osasunei la meciul cu Granda

Articol de - Publicat sambata, 21 octombrie 2023 16:18 / Actualizat sambata, 21 octombrie 2023 19:08

Prologul etapei a 10-a în LaLiga a produs un derapaj politic față de războiul din Gaza. Fanii echipei din Pamplona aparținând grupării Indar Gorri și-au manifestat dur susținerea față de palestinieni și l-au amenințat cu moartea pe israelianul Shon Weissman. De frică, acesta a refuzat să facă deplasarea pe „El Sadar”.

Etapa a zecea din LaLiga s-a deschis aseară cu Osasuna - Granada 2-0, partidă la care o parte din fanii gazdelor a ținut să iasă în evidență cu un mesaj politic. Ultrașii din grupul Indar Gorri au afișat în peluză o mulțime de steaguri ale Palestinei și au scandat împotriva Israelului. 

„Rușine să vă fie!” » Un fost mare internațional israelian se revoltă după decizia turcilor de a ține un minut de reculegere în memoria victimelor din fâșia Gaza, înaintea partidelor din acest week-end
ISRAEL
„Rușine să vă fie!” » Un fost mare internațional israelian se revoltă după decizia turcilor de a ține un minut de reculegere în memoria victimelor din fâșia Gaza, înaintea partidelor din acest week-end

Asta după ce doar cu o zi înainte postaseră pe rețeaua socială X un mesaj ce îndemna agresiv la război: și amenința cu moartea un internațional israelian al oaspeților: „Shon Weissman out! Distrugeți sionismul și fascismul. Solidaritate deplină cu Palestina”.

Ultrașii Osasunei au afișat în peluză steaguri ale Palestinei, după ce au amenințat cu moartea un jucător al Granadei!

Granada a decis ca Weismann să nu vină la Pamplona

Aceste drapele naționale au scăpat de controlul făcut la intrarea pe stadion, unde nu a mai ajuns singurul jucător israelian din LaLiga. Weismann a decis să rămână la Granada, la recomandarea autorităților spaniole, care au luat foarte în serios postarea ultrașilor și au purtat discuții cu clubul andaluz. 

Pentru a evita incidente grave, Shon a fost de acord, ba chiar el propusese, să nu facă deplasarea. Mai ales că oricum nu ar fi evoluat ca titular, adunând numai 18 minute în acest campionat la Granada.

Ultrașii au scandat în peluză „Mori, Weismann!”

Ultrașii Osasunei din gruparea de extremă stângă îl atacaseră dur și pe rețelele sociale, după ce Shon își exprimase susținerea față de bombardamentele Israelului, ca o replică la atacul Hamas din 7 octombrie. De data asta, Indar Gorri a mers prea departe și a strigat în timpul jocului în mai multe rânduri „Mori, Weismann!”

Incidentul a fost trecut cu vederea însă de arbitrul Victor Garcia Vedura, deși manifestarea extremistă din peluză a fost remarcată de toată lumea. E adevărat că și Weismann i-a provocat, după ce a dat like la mai multe postări pro-Israel, de genul „Radeți Gaza de pe hartă” și „Aruncați 200 de tone de bombe peste ei”.

Ultrașii Osasunei sunt recunoscuți ca antisemiți și l-au luat pe radar în trecut și pe portarul lui Mallorca. Dudu Aouate a fost și el amenințat când a venit să joace la Pamplona.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Pentru prima dată în Premier League! Tottenham și Arsenal s-ar putea duela pentru titlu în acest sezon

Trent Alexander-Arnold, vedeta lui Liverpool, a fost la un pas de un accident fatal » Englezii scriu că „a driblat moartea”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close