INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Umbra lui Wayne la Man. United » Cum a decăzut Rooney după plecarea lui Sir Alex: umilință maximă în finala Europa League

Finala Europa League. Rooney intră în minutul 90, Valencia îi cedează banderola +2   FOTO
Finala Europa League. Rooney intră în minutul 90, Valencia îi cedează banderola

Articol de - Publicat sambata, 27 mai 2017 00:00

Căpitanul ”diavolilor” n-a mai fost același după retragerea managerului Alex Ferguson, în 2013. Steaua lui și-a pierdut din strălucire cu fiecare sezon care a trecut, până la umilința din finala Europa League 2017.

L-am văzut cu toții pe Wayne Rooney, miercuri, la Stockholm, în finala Europa League cu Ajax (2-0). Pe margine, pregătindu-se să-i ia locul lui Mata. În minutul 90!

Nici că se putea o umilință mai mare pentru un jucător care a marcat mai bine de un deceniu istoria lui Man. United. Apoi, o zi mai târziu, altă lovitură. Selecționerul Gareth Southgate l-a lăsat pur și simplu în afara lotului pentru preliminariile CM 2018.

Problema e la el

Cu Mourinho pe bancă e posibil orice. Rooney nu e nici prima și probabil nici ultima vedetă căreia arogantul portughez îi arată ușa. Dar când și selecționerul țării tale îți întoarce spatele, atunci e clar că ceva nu e în regulă cu tine.

Vârsta? Căpitanul lui Man. United are 31 de ani, într-adevăr, însă nu e nici pe departe o bornă la care, odată ajuns, un jucător de top să-și pună problema ieșirii din scena fotbalului mare.

Ca un părinte

Trendul descendent pe care s-a înscris "Roo" pare să aibă mai degrabă legătură cu retragerea legendarului manager Sir Alex Ferguson, în 2013. Tehnicianul scoțian i-a fost ani la rând ca un părinte.

L-a protejat, l-a motivat, a știut să-l pună în valoare și l-a readus pe linia de plutire ori de câte ori a ieșit în decor. După Ferguson, jucătorul pe care altădată suporterii îl implorau să nu plece, luându-i casa cu asalt, n-a mai fost același.

În vârtej

Clubul i-a prelungit contractul în 2014, pentru 5 ani, dar Rooney a intrat și el în vârtejul care a tras în jos corabia lui United.

Accidentările și nopțile pierdute prin baruri i-au afectat randamentul până într-acolo încât a ajuns să conteze tot mai puțin în jocul echipei. Iar de aici și până la banca de rezerve n-a mai fost decât un pas.

Ultimele minute?

În iarnă, când au fost zvonuri despre un eventual transfer în China, Mourinho a răspuns diplomatic, dar cu mult substrat: "Va fi decizia lui Wayne unde dorește să-și continue cariera". Rooney a rămas, însă nu pentru multă vreme. Tabloidele britanice susțin că acele minute de prelungiri ale finalei cu Ajax au fost ultimele în tricoul lui United.

Golgeter all-time!

Tocmai în cel mai modest sezon al său la Manchester United, 2016-2017, Rooney a devenit golgeterul all-time al "diavolilor". Pe 21 ianuarie 2017, într-un meci cu Stoke (1-1), atacantul a înscris golul cu numărul 250, depășindu-l astfel pe legendarul Bobby Charlton (249). Acesta i-a și înmânat, 7 zile mai târziu, "Gheata de Aur".

"Oferte am destule. Și din Anglia, și de afară. Mă voi sfătui cu familia ca să iau decizia cea mai bună. Dar fotbalul va fi pe primul plan, nu banii"
Wayne Rooney, atacant Man. United

"Nu sunt un fotbalist mai bun decât acum zece ani. Însă cred că am alte calități care pot fi de ajutor echipei"
Wayne Rooney, atacant Man. United

"Roo" în Premier după retragerea lui Sir Alex Ferguson

Sezonul Partide jucate Goluri
2013-2014 29 17
2014-2015 33 12
2015-2016 28 8
2016-2017 25 5

559de meciuri, 253 de goluri, a bifat Rooney în 13 ani la Man. United (2004-2017), în toate competițiile

16 trofee a câștigat Rooney cu Man. United. Cele mai importante: titlul (5), Liga (2008) și CM cluburi (2008)

119selecții și 53 de goluri are Rooney în naționala Angliei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  27 Mai 2017, 17:04

Voi ne umiliti zilnic cu articolele voastre de doi bani !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close