INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATE

Un arbitru ceh s-a prezentat la meci cu o alcoolemie de 1,94% în sînge!

Fidra s-a prezentat beat criţă la meci! (Foto: lesoir.be)
Fidra s-a prezentat beat criţă la meci! (Foto: lesoir.be)

Articol de - Publicat luni, 24 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 24 octombrie 2011 14:46

Thomas Fidra, un arbitru ceh anonim a devenit cunoscut pe tot mapamondul după ce a avut "curajul" de a se prezenta într-o stare avansată de ebrietate la un meci la care fusese delegat.

Starea în care se afla arbitrul a fost imediat sesizată de cei prezenţi la meci, însă centralul a insistat să dea drumul la joc. Deoarece regulamentul ceh nu interzice unui arbitru beat să conducă un meci, jucătorii s-au conformat şi au intrat pe teren pentru a evita eventualele sancţiuni.

Ce a urmat? Un lung şir de faze comice cu arbitrul în plin plan. Fidra a căzut de mai multe ori din picioare, murdărindu-şi tricoul. În cele din urmă, arbitrul şi-a pierdut cumpătul şi a început să arate cu cartonaşul roşu în stînga şi în dreapta. Moment în care jucătorii celor două echipe au cedat şi au părăsit terenul.

Avea alcoolemie de 1,94 la sută!
După meci, oficialii celor două echipe au apelat la ofiţerul de poliţie care l-a supus pe Fidra unui test de alcoolemie. Rezultatul? 1,94%! Spre comparaţie, noul Cod Rutier romîn prevede ca cei care se urcă la volan cu o alcoolemie mai mare de 0.8 la mie pot răspunde penal.

Ce înseamnă, totuşi, o alcoolemie de 1.94% în sînge? Dacă am presupune că Fidra ar cîntări 80 de kilograme şi ar fi început să consume băuturi alcoolice cu 5 ore înainte de meci, atunci ar însemna că ar fi consumat aproximativ 25 de beri!

În aceleaşi condiţii, arbitrul ar fi ajuns la alcoolemia menţionată dacă a consumat 9 litri de vin, trei litri şi jumătate de wisky, patru litri de rom sau trei litri de gin.

"Mirosea ca o distilerie. Nu a ascuns faptul că a fost la o aniversare“ (Karel Dusek, oficial al clubului Jestrabi Lhota)

Playtech: BOMBĂ! Valeriu Gheorghiţă, anunţul care aduce o mare schimbare în România! Vestea uriașă din ultimele ore


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează