INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NIGERIA

Un autocar al unei echipe din prima ligă a fost asaltat pe autostradă! Sunt victime după gloanțele trase de atacatori!

Autocarul atacat cu gloanțe
Autocarul atacat cu gloanțe

Articol de - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 15:21 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 15:33

Jucătorii și oficialii echipei Sunshine Stars, din prima divizie nigeriană, sunt în stare de șoc, după ce au fost ținta unui atac armat, în timp ce se deplasau către orașul ce urma să găzduiască partida cu Insurance of Benin. Un copil de mingi, team managerul Seun Betiku și câțiva fotbaliști au fost răniți și se află acum în spital!

Momente de panică și groază trăite în Nigeria de o echipă din Elite League, înaintea meciului Insurance of Benin - Sunshine Stars, programat în week-end în etapa a 13-a. Jucătorii și oficialii ce se aflau în autocarul cu care cei de la Sunshine Stars se deplasau pe autostrada Ore-Benin au fost ținta unui atac armat. 

Ultimul Lewa vs Haaland în „Der Klassiker”! Derby-ul Bayern - Dortmund pune față în față cei mai valoroși atacanți din Bundesliga
BAYERN - DORTMUND
Ultimul Lewa vs Haaland în „Der Klassiker”! Derby-ul Bayern - Dortmund pune față în față cei mai valoroși atacanți din Bundesliga

Gloanțele trase asupra geamurilor autocarului au provocat mai mulți răniți în rândul fotbaliștilor și l-au atins și pe managerul Seun Betiku, însă cel mai grav e un copil de mingi. Victimele au fost transportate de urgență la spital.

„Ne rugăm pentru toți cei răniți”

„Copilul nostru de mingi a fost împușcat în acest atac oribil. Sunt răniți și câțiva jucători și oficiali ai clubului, aflați în autocarul lovit de gloanțe. A fost nevoie de intervenția ofițerilor de la Federal Road Safety pentru a-i ajuta pe răniți și a le asigura transportul la un spital din apropiere. 

Ne rugăm pentru toți cei afectați și le dorim însănătoșire grabnică", e mesajul oficial postat pe rețelele sociale de către Sunshine Stars. Care, foarte probabil, își va amâna meciul cu Insurance of Benin, la fel ca și partidele cu Gombe United și cu Akwa United.

Dau vina de pe serviciile de informații

Un secretar financiar al Asociației Scriitorilor de Sport, Femi Atolagbe, a cerut Guvernului să întărească măsurile de siguranță pe drumurile naționale și poliției să-i găsească și să-i aresteze pe răufăcători: „Nu pot înțelege cum nu a observat nimeni ceva suspect, pentru că atacatorii au pregătit totul cu două-trei zile înainte. Avem servicii de informații care ar fi trebuit să-i descopere pe cei care au atacat autocarul”.

Știrea că mai mulți atacatori înarmați au luat cu asalt delegația lui Sunshine Stars a venit ca un șoc, dar, slavă Domnului, nimeni nu și-a pierdut viața. Acest incident readuce în discuție situația precară a securității. Trebuie făcut ceva urgent de către Guvern. Să ne rugăm pentru răniți și să le urăm recuperare grabnică.

 - comunicat al Asociației Cluburilor

Citește și alte știri

Fosta iubită a lui Neymar a dezvăluit mesajele primite de la Messi pe Instagram. A trădat-o Leo pe soția sa?
ARGENTINA
Fosta iubită a lui Neymar a dezvăluit mesajele primite de la Messi pe Instagram. A trădat-o Leo pe soția sa?
Fernando Torres, transformare incredibilă » A ajuns să impresioneze și culturiștii cu forța lui
TRANSFORMARE
Fernando Torres, transformare incredibilă » A ajuns să impresioneze și culturiștii cu forța lui

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
unurtr
unurtr  •  08 Decembrie 2023, 16:17

Știam dinainte să fac click că nu este vorba de Liga 1 din România. Știre de clickbait

Vezi toate comentariile (1)
Comentează