INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Un club din Premier League este gata să fie vândut » O femeie oferă 300 de milioane de lire sterline pentru cumpărarea acestuia

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat marti, 21 noiembrie 2017 13:07

Consorțiul PCP Capital Parteners, al cărui CEO este Amanda Staveley, a înaintat o propunere de achiziționare a clubului englez Newcastle, în valoare de 300 de milioane de lire sterline, iar Mike Ashley, patronul echipei, ar fi acceptat în principiu cererea.

Inițial, proprietarul ”coțofenelor” ar fi cerut în jur de 400 de milioane de lire sterline pentru încheierea tranzacției, însă la negocierile care au avut loc el și-a mai redus pretențiile.

Cum procesul de cumpărare-vânzare durează în mod obișnuit aproximativ o lună, el se va finaliza în preajma Sărbătorilor, astfel că noul an 2018 va debuta cu un alt patron la Newcastle.

Dacă totul merge normal, atunci Amanda Staveley îi va putea oferi în ianuarie lui Rafael Benitez fondurile necesare pentru realizarea transferurilor necesare întăririi echipei. Managerul spaniol a fost dezamăgit de eșecul lui Ashley de a-și consolida lotul, după promovarea echipei din acest an.

Firma PCP Capital Parteners are o cifră de afaceri de 28 de miliarde de lire sterline, fiind susținută de investitori din Orientul Mijlociu. Staveley a fost implicată în tranzacțiile din fotbal în Marea Britanie, ea ajutând la negocierile prin care șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan a cumpărat pe Manchester City în 2008.

În prezent, Newcastle se află pe locul 11 în Premier League, după disputarea a 12 etape. Însă în ultimele trei runde, echipa lui Benitez a suferit tot atâtea înfrângeri.

Sursă: The Guardian

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  22 Noiembrie 2017, 10:02

Prin invaluire, arabii pun mana pe Anglia, pe Franta... Chinezii au targetul lor. Rusii apar peste tot. Mondializarea trambitata de mai-marii lumii, le va sta in gat cat de curand.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează