INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

„Huliganul” de 8 ani a oprit un meci în Țările de Jos! Gestul care l-a speriat pe arbitru

Fanii lui Zwolle, în 2014, foto: Guliver/gettyimages
Fanii lui Zwolle, în 2014, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 29 aprilie 2023 11:58 / Actualizat sambata, 29 aprilie 2023 12:15

Partida PEC Zwolle - FC Dordrecht 4-0, din etapa a 35-a în Eerste Divisie, a fost suspendată ieri temporar de arbitru, după ce un fan a aruncat cu un pahar de bere în teren. Băiatul și tatăl său au fost conduși în afara stadionului.

A devenit o modă în Țările de Jos ca spectatorii să arunce cu pahare de bere în teren și au început să fie întrerupte meciuri din cauza unor astfel de incidente. 

Ultimul episod a avut loc vineri seară, la Zwolle, unde echipa locală PEC, deja promovată în Eredivisie de pe primul loc al ligii secunde, a primit vizita lui FC Dordrecht. 

La scorul de 1-0, arbitrul a trebuit să suspende meciul, după ce un fan a aruncat un pahar pe gazon. Din fericire, n-a lovit pe nimeni, așa că nu a fost nevoie ca partida să fie abandonată, a scris ziarul De Telegraaf.

Olăroiu spune că are probleme medicale: „Trebuie să văd dacă pot continua sau nu”
EMIRATELE ARABE
Olăroiu spune că are probleme medicale: „Trebuie să văd dacă pot continua sau nu”

Zwolle a anunțat că a programat o întâlnire cu copilul și cu tatăl său

Surprinzător, suporterul indisciplinat era un băiețel de opt ani, care a fost identificat și escortat, împreună cu tatăl său, în afara arenei, iar după câteva minute arbitrul Martin Pérez a reluat jocul. 

Zwolle a anunțat pe contul de Twitter că a programat săptămâna viitoare o întâlnire cu copilul și cu tatăl său, urmând să decidă dacă le va aplica sancțiuni și dacă îi va mai primi pe stadion.

„Copilul s-a speriat și era șocat”

„Procedura este foarte strictă în astfel de situații: trebuie să conduci în afara stadionului persoana care a aruncat cu obiecte pe teren. Dar când am văzut că este doar un copil, l-am rugat pe el și tatăl său să mergem afară. 

Evident că băiatul s-a speriat și era foarte șocat, apoi a început să plângă. Probabil că nu înțelegea ce se întâmplă, ce a făcut rău și dacă a încălcat vreo regulă. 

Așa sunt procedurile stabilite de federație și noi doar ne-am conformat. Cred că și tatăl puștiului a înțeles”, a declarat managerul general Xander Czaikowski.

Și Maastricht - Young AZ, întrerupt!

În aceeași seară, un al doilea meci a avut parte de un incident asemănător. MVV Maastricht - Young AZ Alkmaar s-a întreupt, după ce fundașul Finn Stam a marcat golul de 2-1 al oaspeților și a fost lovit cu un pahar plin cu bere. 

Arbitrul Robin Vereijken a trimis cele două echipe la vestiare, reluând apoi partida după ce fanii gazdelor s-au calmat și vinovatul a fost scos din stadion.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

„Se cutremurau pereții” » Liderii Borussiei Dortmund au dat buzna la vestiare peste arbitrul cu Bochum

AC Milan „a închis”, în sfârșit, negocierile pentru Rafael Leao » Ce urmează pentru golgheterul portughez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Tm99
Tm99  •  29 Aprilie 2023, 16:21

Domnu’ Vochin, mare om la frf, v’ati plans acum doua trei saptamani ca nu aveti solutii impotriva huliganilor, poftim, mai sus e o solutie, nu stat, nu jandarmi, nu politie, nu primarie, presedinte, prim-ministru…merge cu tag aici? Sa’i dea cnv un tag marelui domn Vochin de la frf

Vezi toate comentariile (1)
Comentează