INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROBLEME DE SĂNĂTATE

Un fost campion mondial a ajuns la sanatoriu! Are depresie și pierderi de memorie

Carlos Bilardo, în stânga // FOTO: Guliver/GettyImages
Carlos Bilardo, în stânga // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 04 iunie 2018 09:30

Carlos Bilardo, 80 de ani, selecționerul ce a câștigat titlul în 1986, a renunțat la emisiunea radio pe care o conducea și la o prelegere universitară, din cauza gravelor probleme de sănătate.

Pregătirile Argentinei pentru Mondialul din Rusia sunt tulburate de veștile legate de selecționerul cu care a cucerit ultimul titlu suprem, în 1986. Carlos Bilardo, 80 de ani, a fost internat în sanatoriul Fleni din Buenos Aires, acuzând o accentuată stare depresivă și frecvente pierderi de memorie, care i-au îngrijorat familia.

De mai multă vreme, "Năsosul" avea mari probleme de sănătate, dar în week-end i s-a făcut rău și a fost luat cu salvarea. Starea i s-a agravat după ce a fost concediat de "La Red", postul unde prezenta o emisiune radio.

A venit cu Messi la București

Bilardo dăduse primele semne neurologice alarmante acum zece zile, când a trebuit să anuleze o prelegere programată la Universidad de Morón. Antrenorul cu care Maradona triumfa la turneul final din Mexic și care a venit la București pentru amicalul România - Argentina din martie 2014 a stat 7 ani pe banca Séleccion, fiind demis după eșecul din finala CM din 1990, 0-1 cu Germania. A fost apoi "secundul" lui Diego și al lui Sergio Batista între 2008 și 2014, devenind celebru în lume prin schemele tactice și, mai ales, declarațiile sale fără menajamente.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează