INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA CONFEDERAȚIILOR

Un fost dinamovist, la Cupa Confederațiilor » E mai titrat la Dinamo decât întregul actual lot al "câinilor"

Articol de - Publicat sambata, 17 iunie 2017 19:50

Astăzi a avut loc primul meci din cadrul Cupei Confederațiilor, competiție care se desfășoară în Rusia, țara gazdă învingând-o pe Noua Zeelandă cu 2-0 (DETALII PE LARG DESPRE MECI, AICI).

Puțini știu că din lotul neozeelandezilor face un parte un fost jucător care a trecut timp de un sezon prin Liga 1: este vorba de Glen Moss, fostul goalkeeper al lui Dinamo București. 

Ajuns la 34 de ani, acesta a fost rezervă pentru Noua Zeelandă în înfrângerea cu Rusia, 0-2. 

Moss evoluează pentru reprezentativa țării sale din 2006, strângând 29 de selecții pentru naționala "All Whites".

Mai titrat decât tot lotul actual al lui Dinamo 

Singurul trofeu din cariera goalkeeperul-ului neozeelandez datează chiar din perioada când se afla la Dinamo, el fiind în lotul care a cucerit ultimul titlu din istorie al "câinilor", în sezonul 2006-2007.

Dinamoviștii au folosit în acel sezon nu mai puțin de 5 goalkeeperi. Primul a fost exoticul Glen Moss, primul neozeelandez din istoria campionatului nostru.

A jucat într-un singur meci, cel de deschidere, 2-1 pe "Cotroceni" cu FC Național. A fost singura experiență europeană a celui ajuns la 34 de ani, participant la CM din 2010 alături de naționala țării sale.

Și mai interesant este fapul că absolut niciun jucător din actual lot al lui Dinamo nu are în palmares vreun titlu cucerit alături de formația alb-roșie, așa cum are Glen Moss!

În prezent, omul cu 29 de selecții pentru All Whites e la Wellington Phoenix, locul 7 în A-League, prima ligă australiană

Alți doi jucători trecuți prin Liga 1 sunt la Cupa Confederațiilor

Naționala Camerunului, prezentă la Cupa Confederațiilor după ce a cucerit Cupa Africii în iarna acestui an, are în componență alți doi jucători care au evoluat în Liga 1.

Primul, un alt fost dinamovist, fundașul Collins Fai, în prezent la Standard Liege, dar și Michael Ngadeu, fostul jucător al celor de la FC Botoșani, ales în echipa ideală de la Cupa Africii, care joacă acum pentru Slavia Praga. 

COMPONENȚA GRUPELOR DE LA CUPA CONFEDERAȚIILOR

Grupa A:
Rusia
Portugalia
Mexic
Noua Zeelandă

Grupa B:
Germania
Chile
Camerun
Australia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1148224231918093
Berto Roman  •  18 Iunie 2017, 01:06

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează