INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Un fost fotbalist al lui Benitez explică eșecul antrenorului la Real Madrid » "Mereu are problema asta, indiferent unde antrenează"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 05 ianuarie 2016 19:40

Marco Materazzi a făcut dezvăluiri despre perioada în care Rafa Benitez, destituit ieri de Real Madrid, era tehnicianul lui Internazionale Milano.

Fostul fotbalist italian n-are amintiri plăcute legate de antrenorul de 55 de ani.

"Benitez se temea și de umbra sa. Era foarte gelos pe Mourinho. Poți să fii cel mai bun din lume, dar nu vei ajunge departe dacă nu empatizezi cu jucătorii, dacă nu le cîștigi încrederea.

Dacă nu ai o relație bună cu cei cu personalitate puternică și dacă nu sînt de partea ta cei care nu joacă, nu vei reuși nimic. Îl cunosc bine pe Benitez, mereu are aceleași probleme, indiferent unde antrenează".

Materazzi crede că Benitez a greșit cînd l-a pus pe Bale înaintea lui Ronaldo: "Ce s-a întîmplat cu Rafa la Madrid e un film pe care-l mai văzusem. În prima sa zi la Inter, a vorbit cu Zanetti, Cambiasso și Cordoba, dar n-a schimbat nici un cuvînt cu Chivu. Scuza lui a fost slabă, a zis că nu se putea înțelege cu el din cauza că nu vorbea italiană", a povestit fostul fotbalist al lui Inter pentru Gazzetta dello Sport.

Materazzi se aștepta ca tehnicianul să fie demis: "M-am înșelat doar în privința datei, eu pronosticasem că va fi dat afara la sfîrșitul lui decembrie".

îI UREAZĂ SUCCES LUI ZIDANE

Întrebat despre Zinedine Zidane, instalat pe banca lui Real Madrid după demiterea lui Rafa Benitez, Materazzi a spus: "E un tip cu o personalitate puternică și poate folosi asta în vestiar. A lucrat cu mulți dintre jucătorii lui Real și s-a înțeles bine cu ei (cînd a fost secundul lui Ancelotti). Însă nu va fi ușor nici pentru el. Nu sînt ironic, îi doresc mult succes!".

Materazzi și Zidane au fost protagoniștii unui episod rămas în memoria microbiștilor, la Mondialul din 2006, cînd francezul l-a lovit cu capul în piept pe italian și a fost eliminat.  Materazzi îl provocase pe Zidane, spunînd cuvinte grele la adresa surorii francezului.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  06 Ianuarie 2016, 13:44

excelenta caracterizarea facuta lui benitez! nu exista alta mai buna, este perfecta!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează