INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Un fost jucător al CFR-ului este aproape de a antrena în Serie A!

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat duminica, 04 septembrie 2016 09:33

Roberto De Zerbi, italianul care a îmbrăcat tricoul lui CFR Cluj în perioada 2010-2012, este foarte aproape de a semna cu Palermo, formaţie din Serie A.

La 32 de ani, la începutul lui 2010, De Zerbi era împrumutat de Napoli în Gruia, acolo unde avea să rămână timp de două sezoane şi jumătate. La finalul acelei stagiuni, mijlocaşul obţinea primele sale trofee din carieră: titlul de campion şi Cupa României. În vara lui 2012, după 30 de meciuri şi 8 goluri reuşite, italianul o părăseşte pe CFR, după câştigarea unui nou campionat.

Printre cele mai importante momente petrecute de acesta în România se numără partidele din grupele UEFA Champions League, din sezonul 2010/2011, atunci când clujenii au fost în grupă cu Bayern Munchen, AS Roma şi FC Basel, reuşind să obţină 4 puncte, după victoria cu elveţienii şi egalul cu italienii, ambele rezultate fiind obţinute pe teren propriu.

Din acea formaţie mai făceau parte Culio, Lacina Traore sau Cadu, jucători care au marcat istoria recentă a fotbalului românesc.

În 2013, Roberto agăţa ghetele în cui, după o ultimă aventură, acasă, în Serie D, la AC Trento, iar o jumătate de an mai târziu deja anunţa că vrea să se apuce de antrenorat:

"Urmez cursurile de antrenor, asta îmi doresc să fac, ăsta este viitorul meu, tot în fotbal. O iau de jos, nu este nici o problemă, vreau să acumulez cât mai mult, vreau să capăt experienţă. Vedeţi voi, fotbalul din Italia nu este cel mai frumos, cel mai spectaculos, dar e cel mai organizat, aici primează tactica mereu, e un fotbal inteligent şi asta îmi place cel mai mult, asta vreau să fac" De Zerbi, la acel moment, pentru Ziua De Cluj

În noiembrie 2013, acesta făcea deja primii paşii către antrenorat, fiind numit pentru jumătate de an la Darfo Boario, formaţie din liga a patra italiană. La sfârşitul acelui sezon, De Zerbi ajungea la Foggia, în liga a treia, o echipă mult mai cunoscută a Italiei, unde a reuşit să aibă rezultate remarcabile, terminând pe locul 7, cu 18 victorii, 13 egaluri şi doar 7 partide pierdute.

Aşa cum era de aşteptat, acesta a rămas în funcţie şi în sezonul următor şi a fost foarte aproape de a promova în Serie B. A încheiat sezonul pe poziţia a doua, la cinci puncte în spatele liderului şi a participat în play-off-ul pentru promovare, ajungând până în finala, acolo unde a fost învins de Pisa, 2-4, în tur, respectiv 1-1, în retur.

Acum, De Zerbi este liber de contract şi are şansa de a antrena în Serie A, la Palermo. Conform celor de la Gazzeta Dello Sport, patronul sicilienilor, Maurizio Zamparini l-a ales pe acesta, fiind impresionat de fotbalul ofensiv pe care l-a arătat acesta.

Palermo a început noul sezon din Serie A destul de neconvingător, obţinând un singur punct după două partide: înfrângerea de acasă cu Sassuolo, 1-2 şi egalul surprinzător de pe Giuseppe Meazza, cu Inter, 1-1. Acest lucru se pare că nu i-a convenit președintelui sicilienilor şi l-a demis pe Davide Ballardini, adus la echipă în aprilie. De altfel, este cunoscută predispoziţia lui Zamparini de a schimba antrenorii foarte des, Ballardini fiind al optulea tehnician din noiembrie şi până acum care a pregătit-o pe Palermo.

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
buzucm
buzucm  •  04 Septembrie 2016, 16:52

ballardini si-a dat demisia iar inceputul de sezon nu-i atat de dramatic. din contra este sufcient de acceptabil. au luat un punct de la doua participante in cupele europene, iar obiectivul lor este salvarea de la retrogradare.

tegean
tegean  •  04 Septembrie 2016, 16:52
Postat de bogdan1000 pe 04 Septembrie 2016, 10:35

In primul rand, De Zerbi a antrenat la Darfo Boario din noiembrie 2013 si a preluat Foggia in iulie 2014. In al doilea rand, Ballardini si-a dat demisia din cauza campaniei slabe de achizitii a clubului, nu l-a dat nimeni afara. Si nu in ultimul rand, Zamparini este presedintele lui Palermo, nu patronul sicilienilor. In concluzie, hai sa ne informam inainte sa scriem o stire si sa mai invatam si niste limbi straine.

Că vrem, că nu vrem, gsp e site-ul de ,,sport,, nr.1 din România iar comentariul Dvs. este just...

thedronius
thedronius  •  04 Septembrie 2016, 13:59
Postat de bogdan1000 pe 04 Septembrie 2016, 10:35

In primul rand, De Zerbi a antrenat la Darfo Boario din noiembrie 2013 si a preluat Foggia in iulie 2014. In al doilea rand, Ballardini si-a dat demisia din cauza campaniei slabe de achizitii a clubului, nu l-a dat nimeni afara. Si nu in ultimul rand, Zamparini este presedintele lui Palermo, nu patronul sicilienilor. In concluzie, hai sa ne informam inainte sa scriem o stire si sa mai invatam si niste limbi straine.

Prefer articole de genul acestuia scrise cu mici erori dar care sa imi spuna si altceva decat ce mananca familia reghe la micul dejun, ce in-eptii debiteaza militzica de mitica ca sa nu mai zic de articolele despre cum se scurge ***... Bv Alexandru, keep up the good work

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează