INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Un fost mare antrenor francez acuză federația de discriminare: "Benzema plătește pentru originile sale"

Guy Roux, campion cu Auxerre în 1996
Guy Roux, campion cu Auxerre în 1996

Articol de - Publicat vineri, 15 aprilie 2016 00:00

Guy Roux, fost mare antrenor, acuză federația franceză de discriminare, după ce a renunțat la atacantul lui Real pentru Euro.

Benzema nu va fi la Euro. Rămâne suspendat. Selecționerul Deschamps a preferat să-și piardă golgeterul, 27 de reușite în 81 de selecții, implicat în două cazuri anchetate de justiție, decât să aibă o atmosferă tensionată la Euro. Și are 4 variante de vârf: Giroud, Gignac, Martial și Griezmann (care oricum e titular ca aripă dreaptă).

Totuși, faimosul Guy Roux, 77 de ani, 43 petrecuți ca antrenor la Auxerre, are o altă explicație în Le Parisien, acuzându-i pe președintele federației și pe Deschamps de discriminare.

"Să avem curajul să spunem ce gândim. Dacă s-ar fi numit Jean-Claude, n-am mai fi vorbit de această poveste. Problema sa e că îl cheamă Karim. E deplorabil, însă adevărat. Plătește pentru originile sale. Va fi nevoie să treacă un secol înainte ca aceste prejudecăți să dispară".

Alte vedete au scăpat

Francezii nu i-au tratat pe toți sportivii la fel când au greșit. Handbalistul Nikola Karabatici, liderul unei generații excepționale, a fost condamnat în 2015 la 10.000 de euro amendă pentru escrocherie (participase la un blat pentru pariuri în sezonul 2011-2012, când juca la Montpellier).

Și totuși, Karabatici n-a fost suspendat de la "națională". Nici voleibalistul Earvin Ngapeth, campion european cu Franța (2015). În acest an, el a bătut în tren un controlor de bilete, primind la tribunal 3 luni de închisoare cu suspendare!

"Benzema e foarte valoros, mai bun însă pentru Real decât pentru Franța. În plus, «naționala» nu poate duce în cârcă probleme morale sau judiciare care nu fac cinste"
Ladislau Boloni, pentru DigiSport

"Jucătorii de genul Benzema sunt mereu importanți, dar grupul este esențial. Priviți Juventus, Atletico, aceste echipe n-au staruri! În 1996, Franța a fost la Euro fără Cantona și Ginola"
Christophe Dugarry, ex-internațional francez

"Benzema e un mare fotbalist care nu și-a găsit mereu locul în «națională». În ultimele 14 meciuri în albastru, a înscris doar trei goluri, două contra Armeniei"
Vincent Duluc, jurnalist L'Equipe

73%dintre francezii care au participat la sondajul L'Equipe nu l-au vrut pe Benzema la Euro

Franța vs România

Lloris - Sagna, Varane, Koscielny, Evra - Pogba, L. Diarra, Matuidi - Griezmann, Giroud, Martial

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează