INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Un fotbalist al Barcelonei spune lucrurilor pe nume: "Nu-mi place ce se întîmplă în fotbal. Oamenii nu sînt pregătiți să audă adevărul și să-l discute"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 15 decembrie 2015 17:27

Dani Alves nu se teme să spună ceea ce crede. Fie că e vorba despre adversari sau despre propriul club, fundașul e sincer.

Într-un interviu pentru O Globo, brazilianul a declarat: "Nu îmi place ceea ce se întîmplă în fotbal. Trăiesc în lumea asta, dar nu aparțin acestei lumi. Prea multe minciuni, interese. Am defecte și eu, dar sînt sincer. Uneori cred că oamenii nu sînt pregătiți să audă adevărul și să-l discute".

Alves e un tip rebel, care caută să fie mereu diferit față de ceilalți și nu se ferește să surprindă prin vestimentație sau prin pasiunile pe care le are:  "Să fii normal e un pic plictisitor. Sînt un nebun, în sensul pozitiv, care se bucură de viață. Trăiesc pentru a mă bucura de plăcerile vieții. Nu cînt bine, dar îmi place să mă relaxez făcînd asta. Muzica mă transportă în locuri plăcute. Îmi place moda pentru că e o lume liberă. Am reguli după care mă ghidez în fotbal, dar mă simt liber cînd joc, liber să creez. Îmi trăiesc nebunia. Îmi place să am propriul mod de a gîndi, să am propriul stil. De exemplu, de la club ni se dă cîte o mașină fiecăruia , iar a mea e mereu cea mai colorată", mărturisește Alves.

Fundașul Barcelonei a vorbit și despre atentatele de la Paris și a avut un punct de vedere interesant. "Cu tot respectul, catastrofe asemănătoare s-au întîmplat și la Rio Doce (Brazilia), în Africa și în alte părți, dar nu sînt atît de importante pentru restul lumii, ni li se acordă atîta atenție".

Întrebat dacă stilul lui Cristiano Ronaldo s-a schimbat în timp, fundașul brazilian, care s-a înfruntat de multe ori în El Clasico cu portughezul, a spus: "Cred că Ronaldo încearcă să facă același lucru pe care l-a făcut Messi (să treacă din bandă în centru), dar fără la fel de mult succes. Influența lui în loc e diferită. Messi colaborează mult mai mult de-a lungul jocului cu restul echipei. Și cred, de asemenea, că Ronaldo s-a săturat să mai facă faza de apărare din postura de jucător de bandă (rîde). În prezent, genul ăsta de jucători aleargă mult. Brazilienii au revoluționat această idee".

Dani Alves îl consideră, așa cum era de așteptat, mai talentat pe Neymar decît pe Cristiano Ronaldo. "E mai greu să-l marchezi pe Neymar decît pe Cristiano. Îl văd pe Neymar zilnic, pe Cristiano din cînd în cînd. Ney e mai talentat. A evoluat mult, a devenit mai rapid. Are dribling și magie. Asta e diferența dintre ei. Cristiano marchează mult, șutează foarte bine, are o lovitură de cap bună. Dar nu prea știe să dribleze... Calitățile lui sînt diferite. Talentul lui Ney e superior".

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează