INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Un fotbalist din Bundesliga a purtat o banderolă în memoria lui George Floyd: „Trebuie să ne strigăm crezul, iar eu cred că e timpul să fim auziți”

Weston McKennie (21 de ani) a purtat o banderolă pe care scria „Dreptate pentru George”
Weston McKennie (21 de ani) a purtat o banderolă pe care scria „Dreptate pentru George”

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 mai 2020 20:03

În meciul dintre Schalke și Werder Bremen, scor 0-1, americanul Weston McKennie (21 de ani) a purtat o banderolă pe care scria „Dreptate pentru George”, în memoria conaționalului George Floyd, ucis de un polițist în Minneapolis.

Moartea lui George Floyd a provocat proteste de proporții în Statele Unite ale Americii, cu epicentrul la Minneapolis, unde mai multe ținte au fost incendiate. Lumea sportului nu a rămas impasibilă la moartea tragică a lui Floyd, presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare. După ce starurile din NBA, în frunte cu LeBron James, s-au alăturat unei campanii intitulate „Nu pot respira”, mesajul a ajuns și în Europa.

McKennie, discurs emoționant

Weston McKennie a apărut pe teren cu o banderolă neagră pe care scria „Dreptate pentru George”. Mijlocașul a explicat gestul: „Mă simt atât de bine când pot să atrag atenția asupra unei probleme atât de importante prin meseria pe care o fac. Trebuie să ne strigăm crezul, iar eu cred că e timpul să fim auziți. Dreptate pentru George Floyd, spuneți NU rasismului”.

Un fotbalist din Bundesliga a purtat o banderolă în memoria lui George Floyd: „Trebuie să ne strigăm crezul, iar eu cred că e timpul să fim auziți”

VIDEO Iohannis dă undă verde sportului: „Competițiile se pot relua de la 1 iunie, dar fără spectatori!”

Citește și alte știri despre fotbalul din Bundesliga:

Transformare remarcabilă a unui fotbalist de la Bayern Munchen » Cum arată starul bavarezilor după două luni de pauză

FOTO Hertha continuă să facă senzație, Schalke e în criză » Cum arată ACUM clasamentul

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
10216741700672837
Kevin Mann  •  31 Mai 2020, 13:31

Îi clar că ăsta o căzut în cap! Nici vorbă de rasism, ci doar de un polițai nebun și violent căruia nu i-a păsat că sub genunchiul lui își dădea ultima suflare un OM! Ucigașul a fost deja arestat. —- Un prieten ALB din Arizona a pățit la fel - 3 minute sub genuchiul altui nebun de polițist, gata să moară și el. —— Orice pădure are uscăturile ei...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează