INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RETRAGERE

Un fotbalist legendar a emoționat cu discursul de la ultimul meci: "Să jucați pentru mine"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 01 decembrie 2017 10:53

Veteranul brazilian Ze Roberto s-a retras la 43 de ani, după victoria 2-0 a lui Palmeiras împotriva lui Botafogo: "Vă rog să jucați pentru mine și vom fi toți fericiți".

La ce energie avea, credeam că José Roberto da Silva Júnior va sprinta până la 50 de ani, ca Stanley Matthews. Dar, nu. În cele din urmă, Zé Roberto s-a retras. La 43 de ani, fostul mijlocaș al lui Leverkusen și Bayern a evoluat ultima oară la Palmeiras.

Înaintea meciului, fotbalistul paulista le-a vorbit coechipierilor. Despre începuturi, "cu vise de copil pe când jucam pe stradă în picioarele goale", despre o carieră "trăită intens, pentru că fotbalul este viața mea".

A accentuat asupra importanței exemplului, a exemplului dat de el timp de 23 de ani. Și le-a lăsat lor, colegilor, moștenirea sa. Cu un mesaj emoționant:

"Știu că, dacă această moștenire va ajunge în casa voastră, va intra în sufletul copilului. Dacă va fi la copil, va fi dăruită cartierului. Dacă va exista în cartier, se va răspândi în tot orașul. Și, dacă va fi în oraș, va atinge întreaga Brazilie, o țară căreia astăzi îi lipsesc modelele".

Le-a cerut un singur lucru: "Vă rog să jucați pentru mine și vom fi fericiți". Au jucat în lacrimi și au câștigat partida cu Botafogo. 2-0. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează