INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Un polonez din Serie A e cel mai curtat atacant al momentului » Juventus, Barcelona și Bayern se bat pentru revelația Europei!

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 28 septembrie 2018 12:10

Krzysztof Piatek, 23 de ani, vârful de la Genoa, a marcat 10 goluri în 6 meciuri de campionat și Cupa Italiei, cele mai multe din principalele ligi europene.

În iunie, când Genoa a plătit 4,5 milioane de euro pentru el, transferându-l de la Cracovia, puțini auziseră de Krzysztof Piątek în afara Poloniei. Trei luni mai târziu, întreaga Europă vorbește de el. Și marile cluburi continentale se duelează pentru acest atacant în vârstă de 23 de ani.

"Încă din pregătire, a impresionat la Genoa", spune Jatin Dietl, specialist pe mercato la transfermarkt.de. "Era atât de bun, marcase 12 goluri în amicale, încât cotidianul genovez Il Secolo XIX l-a numit «Bomber d'agosto»". Și sezonul a pornit în viteză maximă. 6 goluri în 5 meciuri de Serie A și "poker" într-o singură partidă de Cupă. Nimeni nu e ca Piątek.

Necunoscutul din iunie s-a transformat în cel mai curtat vârf european. Juventus, Barcelona și Bayern și-au trimis emisarii să sondeze terenul. Iar selecționerul polonez Jerzy Brzęczek l-a chemat în premieră la națională. Într-o lună de la startul stagiunii, cota lui a crescut de aproape 5 ori.

2022 este anul în care îi expiră contractul cu Genoa; nu are clauză de reziliere

20.000.000 €ar fi acum cota lui Krzysztof Piątek, potrivit presei italiene

21 de goluri a marcat Piątek la Cracovia în 36 de meciuri în campionatul polonez

"Piątek are un simț al golului înnăscut. Excelent la jocul aerian, dar și cu o tehnică bună. Un vârf modern, care joacă și pentru echipă. Face viața grea oricărui adversar"
Jatin Dietl, specialist în mercato

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează