INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MINIFOTBAL

Un român va pregăti naționala Belgiei la minifotbal!

Articol de - Publicat joi, 26 decembrie 2019 15:11

Brașoveanul Radu Burciu este noul selecționer al echipei de minifotbal a Belgiei, după ce a semnat contractul cu Asociația de Minifotbal din această țară chiar în prima zi de Crăciun. 

Burciu este și antrenor-jucător al echipei Young Boys Târgoviște, urmând a-și continua activitatea la formația dâmbovițeană, în paralel cu cea de la naționala Belgiei. 

„M-au contactat la Campionatul Mondial din Creta, din această toamnă. Mi-au propus să îi ajut și mă bucur foarte mult că am ajuns la un numitor comun și am fost ales selecționer al Belgiei. Am avut multe discuții cu Henry Ionuț și cu Christian Mercier vizavi de ce putem face împreună pentru ca Belgia să devină o forță mondială în minifotbal. 

Pe termen scurt, sunt nerăbdător să îi întâlnesc pe jucători și să ne pregătim pentru Campionatul Mondial din Mexic, de anul acesta. Vreau să îi mulțumesc celui care mereu a fost lângă mine și m-a susținut, indiferent de caz, domnului Dan Cojocaru Ștefan, directorul tehnic al naționalei României de minifotbal”, a spus brașoveanul. 

Acesta va merge de câteva ori pe an în Belgia, cu prilejul acțiunilor naționalei, urmând a organiza mai multe cantonamente în diferite zone ale țării, iar înainte de Mondial va realiza un stagiu la Bruxelles. 

„Sunt de 24 de ani în Belgia, sunt cetățean begian, dar inima mea simte românește și sunt suporter al României. În Grecia, la un meci al tricolorilor, Radu a absentat și a stat în tribună, m-am împrietenit cu el, am văzut că e băiat de treabă, dar și capabil. 

Cum la fotbalul mare Belgia e una dintre forțele mondiale, iar talente există destule în această țară, vrem să facem același lucru și la minifotbal. Cu prieceperea lui și cu ambiția mea, cred că vom reuși”, a precizat și Ionuț Henry, român stabilit în Belgia, președinte al Asociației Belgiene de Minifotbal, pe care chiar el a înființat-o.

Vezi și:

Cinci super jucători cărora li se încheie contractul la vară pot pleca gratis!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează