Articol de - Publicat vineri, 17 noiembrie 2023 18:29 / Actualizat vineri, 17 noiembrie 2023 19:09

Eduardo Berizzo (54 de ani) a renunțat la naționala chiliană după remiza albă contra Paraguayului, de la Santiago de Chile: „Am vorbit deja cu președintele federației și i-am comunicat dorința mea de a părăsi postul”. Antrenorul argentinian venise în mai 2022.

Etapa a cincea din grupa preliminară din zona AmSud a adus și o schimbare de selecționer. Eduardo Berizzo și-a anunțat demisia odată cu fluierul final al argentinianului Fernando Rapallini. Remiza fără goluri de la Santiago de Chile cu Paraguay l-a făcut pe selecționerul argentinian să pună punct aventurii la naționala statului Chile, începută pe 26 mai 2022. 

„Toto" Berizzo a mers la conferința de presă ca să comunice presei și fanilor că renunță la post. De vină este locul foarte slab din grupă, antepenultimul (8 din 10) cu doar 5 puncte!

Berizzo: "Rezultatele nu sunt cele așteptate"

„Am vorbit deja cu președintele federației și i-am comunicat dorința mea de a părăsi imediat postul. Trebuie să fii demn și să admiți că lucrurile nu mai merg, rezultatele nu sunt cele pe care le așteptam. Le mulțumesc tuturor celor cu care am lucrat", sunt cuvintele la care Eduardo Berizzo a apelat, la despărțirea de reprezentativa chiliană, cu patru zile înaintea duelului din Ecuador. 

Asta în ciuda bunei colaborări cu reprezentativa U23, care a câștigat, sub comanda sa, medalia de bronz la Jocurile Panamericane de la Santiago din 2023! Exprimentatul tehnician, fost la Celta, Sevilla și Bilbao, preluase naționala chiliană, după ce a fost dat afară Martin Lasarte, care a ratat calificarea la Cupa Mondială din Qatar 2022.

A avut doar o victorie în primele cinci etape!

Chile nu a marcat deloc în ultimele două partide, 0-3 cu Venezuela și 0-0 cu Paraguay, și nu a câștigat decât meciul cu Peru (2-0). În primele cinci etape a reușit numai trei goluri și a încasat șase.

16 meciuria avut Eduardo Berizzo ca selecționer al naționalei chiliene, înregistrând patru victorii, cinci egaluri și șapte înfrângeri, golaveraj 17-20. Doar la Bilbao a stat mai puțin, 15 jocuri

Citește și

Benzema își apără decizia de a merge la Al Ittihad: „A doua mea casă, nu am venit pentru bani!”
ARABIA SAUDITĂ
Benzema își apără decizia de a merge la Al Ittihad: „A doua mea casă, nu am venit pentru bani!”
Gest scandalos făcut de un jucător al lui PSG în partida Argentina - Uruguay 0-2 de pe Bombonera
PRELIMINARII CM 2026
Gest scandalos făcut de un jucător al lui PSG în partida Argentina - Uruguay 0-2 de pe Bombonera

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”