INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Un singur campion mondial a fost la înmormântarea lui Pelé » Furie în Brazilia: „El este după Iisus. Poate că unii se duc doar unde primesc bani"

Articol de - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2023 23:30

Jurnaliștii brazilieni fac comparație între ce s-a întâmplat în 2020 în Argentina, când s-a stins Diego Maradona, și ce a fost acum, la Santos, la funeraliile „Perlei Negre”.

Brazilienii încă sunt supărați. Pelé, „regele" lor, unicul cu 3 Cupe Mondiale câștigate, a fost înmormântat marți, dar la priveghi a venit un singur membru al loturilor Seleção care au cucerit lumea în 1994 și 2002. Mauro Silva, doar el, și-a luat adio de la „Perla Neagră" pe stadionul lui Santos, Vila Belmiro.

Presa engleză anunță: Cristiano Ronaldo a RUPT parteneriatul cu impresarul Jorge Mendes
PORTUGALIA
Presa engleză anunță: Cristiano Ronaldo a RUPT parteneriatul cu impresarul Jorge Mendes

Pentru Diego Maradona, o mulțime de campioni argentinieni. Acum, unul singur

Site-ul UOL Esporte și-a amintit, ca o paralelă, ce a fost la Buenos Aires pe 26 octombrie 2020, când trupul lui Diego Maradona a fost adus la Casa Rosada, palatul președintelui. Nu doar milioane de oameni pe străzi, în ciuda pandemiei, ci și mulți jucători, activi sau retrași, foști campioni mondiali, ex-internaționali, antrenori. Printre ei, Ruggeri, Burruchaga, Batista, Giusti, Goycoechea, Gallardo, Mascherano, Maxi Rodríguez, Martín Palermo, Carlos Tevez, Kily González.

La Santos, timp de 24 de ore, de luni până marți dimineață, a fost doar Mauro Silva. Familia lui Pelé a fost surprinsă, la fel, clubul Santos.

+6 FOTO

Neto: „Nu vin să-l vadă pe Pelé? E cel puțin lipsit de respect”

Neto, 56 de ani, fost atacant al lui Corinthians, cu 16 selecții și 7 goluri la națională în perioada 1988-1993, de mult timp analist sportiv, a reacționat în UOL Esporte, pentru care și scrie materiale de opinie.

„Brazilia nu știe cine este Pelé. În țara noastră, el este după Iisus. În lume, e între Nelson Mandela și Mahatma Gandhi", a declarat Neto.

Comentând absența campionilor mondiali ai galben-verzilor, acesta a spus: „Sunt ei importanți? Trebuie să ne gândim cine cu adevărat important în viața ta, în viața noastră. Poate că unii se duc doar unde primesc bani".

A accentuat, enervându-se: „Ei sunt campioni mondiali și nu vin să-l vadă pe Pelé? E cel puțin lipsit de respect".

Cafu: „Nu am putut lua un zbor la timp”

Cafu, 52 de ani, medalie de aur la Mondial și în 1994, și în 2002, a fost la Mondialul din Qatar, dar nu a fost la Santos. A explicat motivul absenței sale: „Am vrut să merg la funeraliile lui Pelé. Totuși, din cauza muncii, nu am putut lua un zbor la timp pentru a putea ajunge".

Citește și: 

Pele și misterioasa cutie din vestiarul lui Santos. În urmă cu 48 de ani, legendarul brazilian a dat ordin să fie deschisă când el va muri

Misterul unui fabulos comision la negru: român ajuns la Șahtior acuză șantajul unui antrenor celebru. „Dacă împarți banii cu mine, va juca. Dacă nu, nu va juca!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
bubby75
bubby75  •  06 Ianuarie 2023, 08:47
Postat de rottwailer pe 05 Ianuarie 2023, 15:52

Colegii lui Maradona aveau 60 de ani sau mai putini, cei ai lui Pele aveau 80 de ani, macinati de boli sau prea batrani sa faca un drum lung.

Serios? Dacă Pele ar fi jucat în condițiile din vremea noastră, în era fotbalului modern? Dacă Messi ar fi jucat în anii 50-70 când mingea cântarea 2 kg și nu avea hormoni de creștere? Ce tot vorbești aiurea? Pele e cel mai bun din toate timpurile.

mirstelistu
mirstelistu  •  06 Ianuarie 2023, 08:07

Hai sa fim seriosi ca deja se exagereaza, o fi fost pele asta mare dar nu cred ca daca era in fotbalul de azi ar fi fost mai mare ca Messi sau poate ca nu mai mare ca Ronaldo brazlianul decisa nu mai tot punem botul la lalaielile astea, a fost un mare fotbalist al generatiei sale amu nu potisa o tot ti cu cel mai mare ca de amu 50 de ani fotbalul s-a schimbat total, o gramada vorbesc de pele dar nu l-au vazut in viata lor jucand cei care l-au vazut jucand mare parte din ei nu mai sunt deci analizati putin.

rottwailer
rottwailer  •  05 Ianuarie 2023, 15:52

Colegii lui Maradona aveau 60 de ani sau mai putini, cei ai lui Pele aveau 80 de ani, macinati de boli sau prea batrani sa faca un drum lung.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează