INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA - ANGLIA, AZI, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Una sau nici una! » Franţa şi Anglia nu s-au calificat niciodată la braţ din grupe de două ori la rînd

Englezul Milner (dreapta) se aruncă agresiv spre francezului Nasri. Cine se va întoarce primul acasă? // Foto: Reuters
Englezul Milner (dreapta) se aruncă agresiv spre francezului Nasri. Cine se va întoarce primul acasă? // Foto: Reuters

Articol de , - Publicat luni, 11 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 17 septembrie 2012 22:26

Anglia şi Franţa au fost de patru ori adversare în grupele unor turnee finale. Niciodată nu au mers braţ la braţ de două ori la rînd. Iar ultima oară, la Euro 2004, au avansat amîndouă în "sferturi"!

Pentru a cincea oară în istoria turneelor finale, Anglia şi Franţa, marile rivale ale Canalului Mînecii, vor juca în aceeaşi grupă. Sînt favorite? După statistică, nu prea! Aceasta spune că, la ediţia curentă, doar una dintre ele va avansa!

Regula încrucişată
De ce? Combatantele s-au întîlnit pentru prima oară în grupele CM din '66. Anglia a avansat, cîştigînd şi turneul. Franţa, nu. A urmat Mondialul din 1982, cînd ambele au mers mai departe. La Euro '92, au ieşit ambele din grupă, iar în 2004 au ocupat primele două locuri! Respectînd regula, în ediţia curentă se califică doar una sau nici una!

Probleme pentru Anglia
Specialiştii sînt de acord cu această variantă, văzînd Anglia acasă încă din primul tur. Măcinaţi de accidentări, insularii sînt consideraţi victime sigure chiar de adversare. "Vrem să cîştigăm titlul. Batem Anglia!" e declaraţia războinică a suedezului Ibrahimovici. Gazda Ucraina e capabilă de surprize. Iar Franţa jubilează: o victorie împotriva rivalilor ar sălta încă din start moralul "cocoşilor"!

Bilanţ negru
Din 1980, de cînd se joacă turneu final, bilanţul Angliei la Euro e mai degrabă unul catastrofal. În afara unei semifinale, în 1996, pe teren propriu, numai dezamăgiri:
- 0 victorii în meciul de debut
- 6 succese în 18 meciuri disputate în grupă
- 4 eliminări, din 6 prezenţe, încă din faza grupelor
- 3 eşecuri contra ţării gazdă din tot atîtea întîlniri (Italia - 1980, Suedia - 1992, Portugalia - 2004)

Doar faptul că meciul cu Franţa se joacă pe 11 iunie alimentează cît de cît speranţele insularilor. Anglia n-a pierdut nici una dintre cele 5 partide disputate la turneele finale pe această dată.

30 de meciuri au jucat cele două adversare de azi. 16 au fost cîştigate de englezi, doar nouă de Franţa

2-1 a fost scorul ultimei întîlniri Franţa - Anglia într-un meci de deschidere la Euro, disputat în 2004, în Portugalia

492928-caseta-franta-anglia.jpg

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

Playtech: BOMBĂ! Ianis Hagi, transferul vieții. Rangers, oferte incredibile primite astăzi: scoțienii sunt siguri


Comentarii (15)
lucianfocus
lucianfocus  •  11 Iunie 2012, 21:19

moamaaaaaaa ce am dormit una....mai ales in rep a 2-aaaaaaaaaaaaa....ce meci de cacao

bstefan
bstefan  •  11 Iunie 2012, 20:09

Si o vorba pentru dobitocii care cred ca sportul la TVR este pe gratis, nu microcefalilor, platim abonament, il platim dintotdeauna si este incasat fortat si ilegal pe factura de lumina. Iar tu Tolontane, fa-ti datoria si semnaleaza de un milion de ori, ce asteptari oamenii de la premierul tarii pe care se pare ca i-a uitat, in secunda doi de dupa inchiderea urnelor.

bstefan
bstefan  •  11 Iunie 2012, 20:09

Tolontane, Piticul Boc, inlocuit cu Mega Piticul Ponta. Lumea nu a votat USL ci impotriva PDL. O sansa pentru Pontiac si el ce face, in loc de dreptate, nedreptate. Azi la Euro este Franta-Anglia, meci important.TVR ca o precupeata vinde pentru spaga lui Dolce meciul. Premierul care se da mare sportiv se face ca nu vede. Probabil ca situatia se va repeta si cu alte derbiuri. Spune-i lui Ponta sa intervina, vrem fotbal bun sau banii pe abonament inapoi. Cine dracu se mai uita azi la TVR? Doar sado-masochistii si puscariasii. Si o vorba pentru dobitocii care cred ca sportul la TVR este pe gratis, nu microcefalilor, platim abonament, il platim dintotdeauna si este incasat fortat si ilegal pe fa

Vezi toate comentariile (15)
Comentează