INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL

Unul dintre așii lui Liverpool povestește: ”Părinții mi-au spus că fotbalul e pierdere de timp. Nimeni nu ajunsese fotbalist în satul meu”

Articol de - Publicat joi, 13 septembrie 2018 09:57

Sadio Mané își amintește că tatăl și mama lui voiau ca atacantul senegalez să studieze pentru a deveni profesor.

La 26 de ani, Sadio Mané este cel mai bun jucător senegalez. Unul dintre așii lui Liverpool, formând tridentul MSF alături de Salah și Firmino. Dar, când era mic, părinții nu credeau că va avea o carieră atât de frumoasă și îi cereau să abandoneze marea sa pasiune.

"E singura cale să vă ajut! Lăsați-mă!"

"M-am născut într-un sat din care nu ieșise niciun fotbalist cunoscut. Poate și de aceea, mama și tata mi-au spus că fotbalul e pierdere de timp și că nu voi avea niciodată succes. M-au îndemnat să studiez pentru a deveni profesor", a declarat Mané pentru Bleacher Report.

Atacantul i-a convins în cele din urmă. "Le-am zis întotdeauna: «E singura cale să vă ajut! Lăsați-mă! În fotbal chiar am o șansă». Mult timp, n-au fost siguri că e bine ceea ce fac. Era drum lung până în capitală". Din satul său, Bambali, situat lângă orașul Sédhiou, în sud-vestul țării, erau 400 de kilometri până la Dakar. Și trebuia să traverseze și fluviul Gambie.

Poate avea grijă de tot satul

"Știți când au început să creadă în mine? Când am semnat primul contract", mai spune Mané. Se întâmpla în 2011, la clubul francez Metz. De atunci, cariera lui a fost mereu în ascensiune: Red Bull Salzburg, Southampton, Liverpool.

Acum, Sadio are salariul suficient de mare încât să-și ajute întreg satul, nu doar familia. Câștigă 100.000 de euro pe săptămână. Net! 

5.200.000 €este salariul anual net al lui Sadio Mané la Liverpool

70.000.000 €e cota lui Mané, potrivit siteului transfermarkt.de

3 ani de contract mai are atacantul senegalez pe Anfield Road

37 de goluri a marcat Mané în 77 de meciuri jucate la Liverpool din 2016

"La un moment dat, văzând cât de încăpățânat și ambițios sunt cu fotbalul, părinții n-au mai avut încotro și au început să mă ajute. Astăzi, amândoi sunt foarte mândri de mine" Sadio Mané, atacant Liverpool

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
fcsbnuesteaua
fcsbnuesteaua  •  13 Septembrie 2018, 10:39

Din Bambali este si *** Savi ola

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează