INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NIGERIA

Unul dintre cei mai importanți antrenori nigerieni a acceptat 1.000 de dolari mită pentru a lua doi jucători la națională » Explicația lui e caraghioasă! 

Salisu Yusuf, în dreapta, lângă Gernot Rohr // FOTO: Guliver/GettyImages
Salisu Yusuf, în dreapta, lângă Gernot Rohr // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 24 iulie 2018 12:06

Salisu Yusuf a fost filmat de jurnaliști care s-au prezentat drept impresari. Antrenorul a susținut că nu erau 1.000, ci 750 de dolari, și a considerat că sunt un cadou: ”Nu eu le-am cerut banii. Și nu le-am promis nimic”.

Un cunoscut jurnalist ghanez, Anas Aremeyaw, care face investigații deghizat, s-a prezentat drept impresar și i-a cerut lui Salisu Yusuf în septembrie 2017 să ia doi jucători la naționala B a Nigeriei la Campionatul Africii din 2018 (CHAN, nu Cupa Africii; e un turneu la care participă selecționatele secunde). 

Mai mult: i-a dat acestuia echivalentul a 1.000 de dolari. Mită! Și l-a filmat când a luat banii! Iar înregistrarea a fost dezvăluită la BBC Africa Eye. 

Salisu, 56 de ani, unul dintre cei mai importanți antrenori nigerieni, secundul lui Gernot Rohr la ultimul Mondial, a convocat acei fotbaliști pentru competiția organizată în Maroc. E caraghios când încearcă să explice de ce a acceptat banii. "Eu nu le-am cerut ziariștilor nimic. Și mi-au oferit 750 de dolari, nu 1.000. Am considerat acea sumă un cadou, nu mită, pentru a folosi jucătorii", a declarat Yusuf.

Tot atunci, "agentul" i-a promis: "Dacă băieții obțin contractele, veți primi 15 la sută din fiecare". Tehnicianul a replicat: "Vor fi sigur la CHAN". Yusuf a adăugat: "Totuși, în fotbal, forma ar trebui să fie cea mai importantă".  Salisu este și selecționerul Nigeriei U23 pentru Olimpiada din 2020. Nu va mai ajunge la Tokyo. Va fi dat afară.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
hannah.robinson
hannah.robinson  •  24 Iulie 2018, 12:46

Fraieri și ăștia... pai sa ia lecții de omerta de la noi

Vezi toate comentariile (1)
Comentează