INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

UPDATE Anunț-șoc în ITALIA: fotbalistul lui Juventus a fost operat azi după ce a fost depistat cu probleme la inimă » Suferă de cea mai gravă formă de aritmie

Sami Khedira // FOTO: Reuters
Sami Khedira // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 20 februarie 2019 12:26

Juventus nu se va putea baza la meciul cu Atletico Madrid, de azi, ora 22:00, pe Sami Khedira, închizătorul neamț de 31 de ani. Fotbalistul va lipsi de la partida din optimile Champions League din cauza unor probleme la inimă.

  • Atletico Madrid - Juventus se joacă azi, de la ora 22:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Telekom Sport, TV Digi Sport și LookSport.
update 16:40

Neamțul Sami Khedira a optat pentru ablație cardiacă, operația necesară pentru vindecarea de aritmie. 

update 12:20

Sami Khedira ia din nou o pauză forţată. Acum însă problema neamţului e mai serioasă. I s-a depistat o aritmie atrială şi trebuie să efectueze controale amănunţite. Este sigur că Sami va lipsi o perioadă între 30 şi 40 de zile, în cea mai aglomerată perioadă de jocuri ale bianconerilor.

L-au refuzat pe Schick

Fibrilaţia e cea mai întâlnită formă de aritmie (dereglare a ritmului bătăilor inimii) şi ultimul fotbalist torinez ce s-a confruntat cu o afecţiune similară a fost Lichtsteiner, elveţianul stând pe tuşă şase săptămâni în 2005.

În cazul lui Khedira există două soluţii de vindecare: un tratament farmacologic pentru a corecta aritmia sau pe cale chirurgicală, o ablaţie, mai frecventă la sportivi, după cum scris Gazzetta dello Sport. Khedira suferă de cea mai gravă formă de aritmie, fibrilaţia atrială, ce face ritmul cardiac complet neregulat 

"I se introduce un electrocateter şi i se produce o mică arsură care provoacă o cicatrice. Astfel se întrerupe circuitul electric ce generează fibrilaţia", a explicat profesorul Bruno Carù. Şi Cristiano Ronaldo a fost operat, în tinereţe, pentru aritmie, cel mai recent caz din Serie A fiind Patrik Schick, refuzat de Juve din cauza problemelor cardiace. 

Știrea inițială

Fotbalistului i-au fost descoperite niște bătăi neregulate ale inimii, iar

În acest sezon Khedira a adunat 15 meciuri pentru Juventus, marcând două goluri. Jucătorul mai are contract cu Juve până în 2021.

Mijlocașul central a ajuns la Juventus în 2015. A venit gratis după ce i-a expirat contractul cu Real Madrid, unde a evoluat 5 ani.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
radu876
radu876  •  20 Februarie 2019, 13:17

știți voi ceva, dar știți rău. fibrilația atrială nu e deloc cea mai gravă formă de aritmie. sunt probabil zeci, sute de milioane de oameni care trăiesc cu fibrilație atrială. probabil o confundați cu fibrilația ventriculară, care e dacă nu e convertită la alt ritm, e letală în câteva clipe. cu plăcere!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează