INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

UPDATE Spania și-a anunțat azi noul selecționer! A fost favoritul președintelui Federației și a semnat pe 2 ani

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 09 iulie 2018 09:40

Luis Enrique, 48 de ani, a fost numit azi în funcția de antrenor al Spaniei. 

update 15:00

Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, a anunțat că Luis Enrique este noul selecționer, acesta semnând un contract pe 2 ani..

Știrea inițială:

Fernando Hierro, cel ales selecționer într-o situație de criză, cu două zile înainte de startul Mondialului, când se aflase că Julen Lopetegui semnase pe ascuns cu Real, și-a dat demisia. Și nu se mai întoarce nici ca director sportiv. De aceea, președintele federației, Luis Rubiales, va lua azi două hotărâri.

Potrivit As, Rubiales va anunța la 12:30, ora României, noul director sportiv. Apoi, se va reuni Comitetul Director al forului iberic pentru a decide cine va antrena naționala. 

Aproape sigur, Luis Enrique va prelua La Roja, susține cotidianul madrilen. După un an sabatic, asturianul, care a câștigat ultima Ligă a Campionilor cu Barcelona (2015), nu va mai ajunge în Premier League, cum s-a speculat multă vreme. El este favoritul lui Rubiales.

Roberto Martínez, spaniolul de pe banca Belgiei, nu a putut fi contactat în timpul Mondialului. Iar Míchel și Quique Sánchez Flores au șanse minime, la fel ca Paco Jémez și Pepe Mel, apăruți de curând pe listă. 

9 trofee a cucerit Luis Enrique ca antrenor cu Barcelona, în perioada 2014-2017

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
dinamo100
dinamo100  •  09 Iulie 2018, 11:22

O alegere logica.

chris_bu67
chris_bu67  •  09 Iulie 2018, 10:34

Ce echipă a avut Barca în acea perioadă,lua și Dică vreo 7 titluri cu ei.Duceți-l pe Enrique la Sepsi să vedem ce ar face?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează