CAMPIONATE  ·  FC BARCELONA

Van Basten: "FC Barcelona e cea mai bună echipă din toate timpurile!"

Marco van Basten
Marco van Basten

Articol de GSP - Publicat marti, 15 februarie 2011 00:00 / Actualizat marti, 15 februarie 2011 19:24

Unul dintre cei mai mari jucători ai fotbalului mondial, de 3 ori cîştigător al "Balonului de Aur", Marco van Basten, a acordat un interviu pentru "France Football" în care compară Barça cu Harlem Globetrotters.

 

"Cînd butonezi telecomanda să mai vezi şi alte meciuri, după ce ai văzut un meci de-al catalanilor, toţi ceilalţi ţi se par neînsemnaţi, neinteresanţi.

Ei joacă 70 la sută din timp în jumătatea adversă. FC Barcelona e cea mai bună echipă din toate timpurile. Nimeni nu a ajuns vreodată la un asemenea nivel. Nici Ajaxul din anii '70, nici Milanul din anii '80-'90.

Ar avea probleme cu o echipă din liga a doua engleză, din cauza agresivităţii practicate, i-ar "sufoca". Pînă la urmă, orice echipă poate fi învinsă, inclusiv Barcelona", spune Van Basten.

Fostul fotbalist al lui AC Milan are un fotbalist preferat: "Messi e fantastic, e dintr-o altă lume, iar Cristiano Ronaldo e mai bun decît am fost eu. Dar mai e un fotbalist interesant, prin evoluţia sa, Ibrahimovic. Cred că trecerea pe la Barcelona l-a schimbat, acum influenţează jocul şi are o influenţă mai mare asupra grupului. Zlatan nu s-a integrat la Barça pentru că nu a fost crescut acolo şi filozofia blau-grana trebuie să o înţelegi. Dacă nu te integrezi perfect şi laşi spaţii, tactica se întoarce împotriva ta", crede Van Basten.

Fostul "Balon de Aur" a analizat şi diferenţele între Guardiola şi Sacchi: "Arrigo a fost un tehnician genial, dar tactica lui era concentrată doar pe echipa sa, nu pe adversar. Cînd Barça pierde balonul, merg foarte sus, în jumătatea adversă, pentru a recupera. Cu Sacchi se făcea doar pressing".În 2014, Cristian Cioacă primea 15 ani de închisoare pentru uciderea Elodiei, cu toate că lipsea cadavrul. Anunțul uluitor făcut acum! E un record
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:00 Tenis, WTA
Turneul de la Ostrava
Digi 2
14:30 Fotbal, Cupa României
Metaloglobus - Petrolul
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:45 Fotbal, Liga Campionilor
Real Madrid - Șahtior Donețk
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:45 Fotbal, Liga Campionilor
Red Bull Salzburg - Lokomotiv Moscova
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor
Bayern Munchen - Atletico Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor
Ajax - Liverpool
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor
Inter - Monchengladbach
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, Liga Campionilor
Manchester City - FC Porto
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
Program TV complet
Liga 1