CAMPIONATE  ·  OLANDA

Van Gaal Pride » Selecţionerul batav va fi comandant pe "vaporul fotbalului" la Gay Pride Amsterdam

Louis van Gaal, relaxat, salutînd prietenii la o halbă de bere // Foto: Reuters
Louis van Gaal, relaxat, salutînd prietenii la o halbă de bere // Foto: Reuters

Articol de — Duminica, 30 Iunie 2013, 00:00

Pe 3 august, la sărbătoarea homosexualilor, Louis van Gaal îl va avea alături pe preşedintele federaţiei, Michael van Praag.

Louis van Gaal, 61 de ani, e liniştit, se califică la Mondial cu "naţionala" Olandei - e primul în grupa D, avînd 18 puncte, 7 deasupra Ungariei şi 8 peste România - şi are timp liber în această vară. Inclusiv pentru Amsterdam Gay Pride! Niciodată un selecţioner batav nu a mai participat la marea sărbătoare a homosexualilor. Pînă acum.

Pe 3 august, Van Gaal va fi pe "vaporul fotbalului" în vestitul Canal Pride. Nu va fi singur. Alături îl va avea pe Michael van Praag, preşedintele federaţiei şi coleg cu Mircea Sandu în Comitetul Executiv UEFA, dar vor fi prezenţi şi alţi antrenori şi jucători olandezi.

"Vom demonstra că fotbalul este un sport deschis pentru oricine îl iubeşte", a declarat Van Praag, în timp ce Irene Hemelaar, directorul fundaţiei ProGay, a spus că "după ce, anul trecut, i-am invitat şi pe oficialii lui Ajax, acesta este un puternic semnal de sprijin al fotbalului olandez".

500 de mii de oameni au participat în 2008 la Amsterdam Gay Pride Parade (record în Olanda)

3,2 milioane de oameni au fost prezenţi în 2009 la parada gay de la Sao Paulo, record mondial înregistrat de Guinness BookCum arată soția lui Mircea Radu, cu 20 de ani mai tânără. El a fost ales de 9 ori cel mai sexy bărbat din România

Libertatea

Comentarii (3)

caminero  •  02 Iulie 2013, 16:19

Putregay, aia sînteți ... o să emigrez dracului de pe planeta politically-correct pînă n-ajunge obligatoriu poponautismul ... ptiu!!!

rudel.obreja  •  30 Iunie 2013, 11:15

o sa poarte lederhosen?

galacticsteaua  •  30 Iunie 2013, 11:03

Van Gay asta dupa fata care o are..sigur este si el...cum sa sustii asa ceva? E o rusine pentru fotbal sa asocizezi asa o anomalie cu sportul in general..Rusine!!

Vezi toate comentariile (3 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
18:30 Fotbal, Premieră

Rezumat Bundesliga

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1