INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȚĂRILE DE JOS - NORVEGIA 2-0

Van Gaal, supraom! A calificat Olanda din scaunul cu rotile: „Pentru a antrena, îți trebuie doar creier”

Louis van Gaal a readus Olanda la Mondial după opt ani
Louis van Gaal a readus Olanda la Mondial după opt ani

Articol de - Publicat miercuri, 17 noiembrie 2021 11:09 / Actualizat miercuri, 17 noiembrie 2021 11:09

Victima unei fracturi la șold după ce a căzut de pe bicicletă duminică seară, selecționerul Louis van Gaal a readus Olanda la Mondial după opt ani. El fusese și ultimul antrenor la CM cu naționala batavă. Locul 3 în 2014. 

Louis van Gaal are 70 de ani. Se retrăsese în 2016, dar a renunțat la soarele Portugaliei, unde se stabilise. S-a activat când federația l-a rugat să ajute naționala, după deziluzia de la Euro 2020. Era a treia oară pe banca Țărilor de Jos.

„Mai umbli cu bărbați însurați?” » Jucătoarea de la PSG bătută cu ranga: „Au dat la picioare, voiau să-mi termine cariera”
PSG
„Mai umbli cu bărbați însurați?” » Jucătoarea de la PSG bătută cu ranga: „Au dat la picioare, voiau să-mi termine cariera”

Louis van Gaal: „Dacă pierdeam cu Norvegia, chiar aș fi renunțat la fotbal"

Și tocmai Louis van Gaal a salvat Olanda. El a fost selecționerul locului 3 de la CM 2014 și tot el readuce Oranje la Mondial după opt ani. Fără maestrul batav, portocaliii rataseră turneul din Rusia 2018.

„Dacă pierdeam cu Norvegia, chiar aș fi renunțat la fotbal. M-aș fi retras definitiv. Cum rezultatul a fost pozitiv, voi continua", a anunțat Van Gaal. În cazul unei înfrângeri la Rotterdam, n-ar fi prins nici barajul. A învins însă, 2-0, și va fi în Qatar anul viitor.

Cum a condus Louis van Gaal echipa la acest meci? Din scaunul cu rotile! Duminică seară, a căzut de pe bicicletă și a suferit o fractură la șold. Nu era nevoie de operație, dar de pauză, da. La pat! Ceea ce tehnicianul n-a făcut. Rugat de jucători să rămână lângă ei, i-a ascultat. 

A venit la antrenamentul de luni cu o mașinuță de golf, iar la conferință într-un scaun cu rotile. Același în care a stat și la meci, în tribună.

Louis van Gaal a mai fost o dată la meci în cărucior. A încercat să sară cu prăjina

„Mi-am amintit că, la Alkmaar, m-am dus la o partidă tot în scaunul cu rotile și am câștigat. Era un semn bun", a glumit Van Gaal. Încă are proaspăt în minte ce a pățit în 2007. Era de doi ani la AZ.

A fost invitat la o întâlnire cu studenții și a vrut să le arate că e bun și la săritura cu prăjina. S-a ales cu o fractură de tibie și peroneu. Râde și acum: „Eram suficient de nebun încât să cred că mai am 18 ani". A fost operat, i s-a cerut să stea trei zile în spital, însă a doua zi era pe stadion. Cu piciorul în ghips, în cărucior.

„Nu puteam rata jocul. Pe drumul spre arenă, am luat și o doză mare de analgezice". Ideea lui: "Picioarele sunt importante în fotbal numai dacă ești jucător. Pentru a antrena, îți trebuie doar creier". Creierul l-a ajutat să califice Țările de Jos la Mondial.

51 de meciuriLouis van Gaal în 3 mandate ca selecționer al Olandei (2000-2001, 2012-2014 și din 2021)

32 de victoriia adunat Van Gaal pe banca Oranje, ultima marți, 2-0 cu Norvegia (mai are 15 egaluri și 4 eșecuri)

Depay e golgeterul preliminariilor

La 27 de ani, Memphis Depay a fost cel mai în formă olandez în această campanie de calificare. Golgeterul preliminariilor: 12 reușite, dar și 6 pase decisive. Englezul Harry Kane a marcat tot atâtea goluri, însă a avut numai două assisturi. Pe locul 3 a fost polonezul Robert Lewandowski (8-4). 

Depay are acum 38 de goluri la națională (medie de 0,50 pe meci) și e pe 4 în ierarhia celor mai prolifici batavi, la două reușite în spatele lui Kluivert și la 4 de Huntelaar. Însă ținta principală e deținătorul recordului, Van Persie, cu 50 de goluri. Memphis mai are nevoie de 13 pentru a-l întrece.

Citește și: 

Imaginile din vestiarul Angliei care au provocat stupoare » Ce au observat fanii: „Mi se pare doar mie?”

Încă două acuzații de viol împotriva lui Benjamin Mendy de la Manchester City! Când începe procesul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
talpaiadului
talpaiadului  •  18 Noiembrie 2021, 00:11

Bravo Olanda, bravo Van Gaal! Mondialul isi pierde din farmec fara portocala mecanica.

831837676990129
Mihai Ratiu  •  17 Noiembrie 2021, 22:36

Titlu, de toata jena. "Jurnalist," de doi bani. Site, de doi bani .

stargate
stargate  •  17 Noiembrie 2021, 13:35

Și dacă nu era în scaunul cu rotile care era diferența doar nu întra sa joace. Olandezi știu ce au de făcut sant profesioniști nu martogi și figuranți ca ai noștri..

Vezi toate comentariile (6)
Comentează