INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Van Persie, ales jucătorul anului în Anglia: ”Dacă alţii spun că sînt cel mai bun, aşa o fi!”

Van Persie e golgeter în Premier League cu 27 de reușite, trei peste Rooney (foto: Reuters)
Van Persie e golgeter în Premier League cu 27 de reușite, trei peste Rooney (foto: Reuters)

Articol de GSP - Publicat luni, 23 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 23 aprilie 2012 12:24

Într-o gală organizată la Londra, Robin van Persie a primit trofeul rezervat celui mai bun jucător din campionatul englez. Alegerea s-a făcut în urma sondajului efectuat de Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti. Atacantul olandez are cel mai bun sezon de Premier League de cînd se află la Arsenal, din 2004, avînd 27 de goluri marcate în 35 de etape.

"Dacă alte persoane spun că sînt cel mai bun, aşa o fi. E ceva deosebit pentru mine, mai ales cînd acest lucru este recunoscut de adversari. Este special şi pentru că te confrunţi în fiecare săptămână şi fiecare jucător face totul pentru a cîştiga. Iar la final, dacă ei au decis că sînt cel mai bun, este o mare onoare”, a zis ”vîrful” de 28 de ani.

A recunoscut, totodată, că realizările sale nu erau posibile de unul singur: ”Fără coechipierii mei nu aş fi putut face nimic. De exemplu, Theo Walcott mi-a dat 12 pase decisive şi îl apreciez foarte mult". Kyle Walker (Tottenham) a primit trofeul de cel mai bun tânăr jucător.

S-a stabilit şi echipa anului: Joe Hart (Manchester City) - Kyle Walker (Tottenham), Vincent Kompany (Manchester City), Fabricio Coloccini (Newcastle), Leighton Baines (Everton) - David Silva (Manchester City), Yaya Toure (Manchester City), Scott Parker (Tottenham), Gareth Bale (Tottenham) - Robin van Persie ( Arsenal), Wayne Rooney (Manchester United).

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
cr7_manutd
cr7_manutd  •  23 Aprilie 2012, 14:13

Trofeul asta este pentru 25 de etape cred,de vreo 10 meciuri incoace RVP nu prea mai marcheaza si rateaza din pozitii favorabile,l-am urmarit cu atentie fiind fan Arsenal!Oricum pana atunci i-a tinut clar pe tunari in spate. We don't need Batman,we've got Robin!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează