CAMPIONATE  ·  SPANIA

Variantă șocantă! Pep Guardiola, președintele parlamentului catalan? Ce spune managerul lui Manchester City

FOTO: Marca
FOTO: Marca

Articol de - Publicat joi, 17 octombrie 2019 11:52

Scriitorul și jurnalistul argentinian Ernesto Ekaizer (70 de ani), care trăiește de mult timp în Catalunya, crede că managerul lui Manchester City, Pep Guardiola (48 de ani), ar fi candidatul ideal la președenția parlamentului catalan. 

Luni, imediat după ce Curtea Supremă madrilenă a condamnat 9 lideri ai mișcării secesioniste catalane, Pep Guardiola a lansat un mesaj furtunos, acuzând autoritățile iberice că „atacă drepturile omului. E inacceptabil ca Spania să trăiască în secolul XXI într-o derivă autoritară, legea antitero fiind folosită să persecute libertatea exprimării”. 

„Mă frământă un gând” 

Acel protest a impresionat Catalunya. Și managerul lui Man. City a fost propus, nici mai mult, nici mai puțin, ca președinte al Parlamentului catalan (Generalitat). 

Scriitorul și jurnalistul argentinian Ernesto Ekaizer, care trăiește de mult timp în regiune, a declarat într-o emisiune live la postul local de radio Rac1: „Mesajul lui Guardiola e foarte important. Vă amintiți că Artur Mas, fost președinte al Generalitat, a spus în august că are în minte numele unei persoane fără trecut politic ideală pentru a se prezenta la următoarele alegeri. Acum, vine acest mesaj foarte contondent al lui Guardiola și mă frământă un gând”. 

„Nu ar putea renunța la Manchester City?” 

Ekaizer și-a dus până la capăt pledoaria pentru Pep: „Nu ar fi el candidatul la care se referea Mas? Nu ar putea renunța la Manchester City? Soția și familia s-au întors deja să trăiască la Barcelona”. 

Totuși, corespondentului Gazzettei dello Sport în Catalunya, apropiații tehnicianului în vârstă de 48 de ani susțin că Guardiola nu se gândește să intre în politică. Vrea doar să antreneze. Și să susțină cauza catalană fără a se implica efectiv.  

VEZI ȘI: 

VIDEO Leo Messi îl înțeapă pe Cristiano Ronaldo: „Eu nu simt nevoia să abandonez cea mai bună echipă din lume. Știu cine sunt”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Ministrul sportului, surprins la mare într-o mașină pe cheltuiala Registrului Auto Român. O camera la Hotel Sport pentru cei din sistem e 30 de lei
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 11 - Brescia Romena
TVR 1
17:00 Fotbal, Premier League
Liverpool - Burnley
Eurosport
17:30 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - FC Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Osasuna - Celta Vigo
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
18:15 Fotbal, Serie A
Lazio - Sassuolo
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
19:30 Fotbal, Premier League
Sheffield Utd - Chelsea
Eurosport
20:30 Fotbal, La Liga
Valladolid - Barcelona
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Brescia - Roma
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Brighton - Manchester City
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Juventus - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, Serie A
Atletico Madrid - Betis
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1