INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Variantă șocantă! Pep Guardiola, președintele parlamentului catalan? Ce spune managerul lui Manchester City

FOTO: Marca
FOTO: Marca

Articol de - Publicat joi, 17 octombrie 2019 11:52

Scriitorul și jurnalistul argentinian Ernesto Ekaizer (70 de ani), care trăiește de mult timp în Catalunya, crede că managerul lui Manchester City, Pep Guardiola (48 de ani), ar fi candidatul ideal la președenția parlamentului catalan. 

Luni, imediat după ce Curtea Supremă madrilenă a condamnat 9 lideri ai mișcării secesioniste catalane, Pep Guardiola a lansat un mesaj furtunos, acuzând autoritățile iberice că „atacă drepturile omului. E inacceptabil ca Spania să trăiască în secolul XXI într-o derivă autoritară, legea antitero fiind folosită să persecute libertatea exprimării”. 

„Mă frământă un gând” 

Acel protest a impresionat Catalunya. Și managerul lui Man. City a fost propus, nici mai mult, nici mai puțin, ca președinte al Parlamentului catalan (Generalitat). 

Scriitorul și jurnalistul argentinian Ernesto Ekaizer, care trăiește de mult timp în regiune, a declarat într-o emisiune live la postul local de radio Rac1: „Mesajul lui Guardiola e foarte important. Vă amintiți că Artur Mas, fost președinte al Generalitat, a spus în august că are în minte numele unei persoane fără trecut politic ideală pentru a se prezenta la următoarele alegeri. Acum, vine acest mesaj foarte contondent al lui Guardiola și mă frământă un gând”. 

„Nu ar putea renunța la Manchester City?” 

Ekaizer și-a dus până la capăt pledoaria pentru Pep: „Nu ar fi el candidatul la care se referea Mas? Nu ar putea renunța la Manchester City? Soția și familia s-au întors deja să trăiască la Barcelona”. 

Totuși, corespondentului Gazzettei dello Sport în Catalunya, apropiații tehnicianului în vârstă de 48 de ani susțin că Guardiola nu se gândește să intre în politică. Vrea doar să antreneze. Și să susțină cauza catalană fără a se implica efectiv.  

VEZI ȘI: 

VIDEO Leo Messi îl înțeapă pe Cristiano Ronaldo: „Eu nu simt nevoia să abandonez cea mai bună echipă din lume. Știu cine sunt”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează