INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STRANIERI

Verdictul dureros dat de presa spaniolă în privința lui Ianis Hagi: „Este una dintre dezamăgirile sezonului!”

Ianis Hagi, încă un sezon invizibil / Foto: Imago
Ianis Hagi, încă un sezon invizibil / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2024 12:18 / Actualizat joi, 22 februarie 2024 12:34

Ianis Hagi (25 de ani), autor a două goluri și un assist în 20 de meciuri la Alaves, este criticat în „Noticias de Alava” după jumătate de an în Spania: „A trecut complet neobservat în marea majoritate a prestațiilor sale și nu a reușit să se adapteze la cerințele LaLiga”.

Rezervă nefolosită în cinci dintre ultimele șapte meciuri din LaLiga, Ianis Hagi traversează probabil cel mai slab sezon al carierei sale. Împrumutat în august de la Glasgow Rangers până la sfârșitul stagiunii, decarul român al lui Alaves nu numai că nu a putut să se impună ca titular la "alb-albaștri", însă nici când intră pe teren nu e în stare să rupă gura târgului.

Ianis Hagi și-a adus frizerul din România în Spania și a avut chef de glume: „Visul meu cel mai mare e să-mi iasă freza asta, că mă chinui de doi ani la ea. Numai eu să joc bine sub presiune?”
La Liga
Ianis Hagi și-a adus frizerul din România în Spania și a avut chef de glume: „Visul meu cel mai mare e să-mi iasă freza asta, că mă chinui de doi ani la ea. Numai eu să joc bine sub presiune?”

„Tehnica nu este totul pentru a străluci la nivel înalt"

La patru zile după ce a privit de pe banca de rezerve remiza albă obținută de echipa din Vitoria-Gasteiz pe terenul lui Betis Sevilla, cotidianul local Noticias de Alava trage concluzia dură în privința lui Ianis: „În ceea ce-l privește pe Hagi, adevărul e că el rămâne una dintre decepțiile sezonului. A venit pe «Mendizorroza» pentru a face diferența, având referințe foarte bune de la Glasgow; dar, până în prezent, nu a reușit să se adapteze la cerințele din LaLiga .

Deși nimeni nu se îndoiește de calitatea sa cu mingea la picior, tehnica nu este totul pentru a străluci la cel mai înalt nivel. Ianis Hagi a trecut complet neobservat în marea majoritate a prestațiilor sale". A jucat titular numai în șase din 16 meciuri de campionat!

„Ianis Hagi nu a reușit să-l convingă pe Luis Garcia”

Comentariul din ziarul spaniol apare în contextul în care e acuzat unul dintre fiii lui Cholo Simeone: „Cei care, la fel ca Giuliano Simeone, s-au remarcat puțin la începutul returului sunt Abde Rebbach, Ianis Hagi și Xeber Alkain, deși situațiile lor arată destul de diferit. Toți, spre deosebire de Ianis, au avut mai multe oportunități pe parcursul acestui sezon de a-l convinge pe Luis García și nu au reușit, după cum a declarat în destule ocazii chiar antrenorul lui Alaves".

8meciuri și un gol a bifat Ianis Hagi la Rangers în trecutul campionat al Scoției, în care a bifat 274 de minute. În actuala LaLiga, are doar un assist în 16 meciuri și 569 de minute

Cred că toată lumea știe că fotbalul spaniol e unul tehnic, de posesie, dar ce am descoperit aici și m-a surprins e intensitatea și agresivitatea cu care se joacă. Jocul de posesie este unul special, pe majoritatea jucătorilor îi ascultă mingea
- Ianis Hagi, mijlocaș Alaves

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Cu ce se ocupa acum două decenii viitorul adversar al echipei naționale a României în grupa de la Euro 2024!
ITALIA
Cu ce se ocupa acum două decenii viitorul adversar al echipei naționale a României în grupa de la Euro 2024!
Dani Alves CONDAMNAT! Judecătorii au anunțat verdictul
SPANIA
Dani Alves CONDAMNAT! Judecătorii au anunțat verdictul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
parachioara5
parachioara5  •  22 Februarie 2024, 13:57

...a fost o mare dezamagire pentru mine cand aceasta tentativa de fotbalist a fost selectionat in echipa nationala ...Edy crede ca o sa faca vreun punct la Euro cu Yannis si Stanciu ...ha...ha...se intampla o data nu de doua ori ...

tonomat
tonomat  •  22 Februarie 2024, 13:20

Lăsați băietul in pace că el și-a adus frizer din Romania și-o să joace bine. Asta dacă nu adoarme și cade de pe bancă.

fibra
fibra  •  22 Februarie 2024, 13:19

La noi e dezamagire de cand este.E un jucator ca cei mai multi din campionatul nostru,de duzina.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează