INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

UPDATE Veste neașteptată pentru Răzvan Marin. Cine pleacă de la Empoli și cum ar putea beneficia „tricolorul” » Decizie radicală!

Răzvan Marin/ foto Imago Images
Răzvan Marin/ foto Imago Images

Articol de - Publicat luni, 15 ianuarie 2024 16:05 / Actualizat luni, 15 ianuarie 2024 20:22

Răzvan Marin (27 de ani), mijlocașul lui Empoli, care a pierdut echipa de start a toscanilor, are șanse mai mari să revină ca titular după ce Filippo Ranocchia va pleca la Palermo în acest mercato. Concurentul românului va fi cumpărat de la Juventus cu 4 milioane de euro.

UPDATE. Răzvan Marin are alt antrenor!

În această seară, Empoli și-a schimbat tehnicianul. Aurelio Andreazzoli a fost concediat, fiind înlocuit cu Davide Nicola. 

ȘTIREA INIȚIALĂ. 

Returul în Serie A ar putea aduce o schimbare de situație pentru Răzvan Marin. „Tricolorul", care nu a prins decât un meci ca titular în ultimele șapte etape, la 0-1 cu Torino, ar avea șanse mai mari să revină în prima formație la Empoli

Marius Șumudică, atac dur la antrenorul lui Fenerbahce: „Dacă nu-i convine, să facă plângere la federație!” » Conflict la sfârșitul jocului. Cine a reușit să-l calmeze!
TURCIA
Marius Șumudică, atac dur la antrenorul lui Fenerbahce: „Dacă nu-i convine, să facă plângere la federație!” » Conflict la sfârșitul jocului. Cine a reușit să-l calmeze!

Mijlocașul român ar beneficia de transferul unui rival pe post în Serie B care se va oficializa în cursul acestei săptămâni. Așa cum scrie agenția Pianeta Empoli, Filippo Ranocchia (22 de ani), jucător aflat în proprietatea lui Juventus, pleacă la Palermo, mutare definitivă, pentru suma de 4 milioane de euro.

Răzvan Marin este al treilea mijlocaș ca minute jucate

În acest fel antrenorul Aurelio Andreazzoli va avea un jucător mai puțin de selectat pentru a compune tridentul de la mijlocul terenului. Folosit ca mijlocaș defensiv de șapte ori și ca inter de nouă în actuala ediție de Serie A, Marin s-ar lupta pentru titularizare cu Alberto Grassi, Jacopo Fazzini și Youssef Maleh, toți trei mai tineri decât el.

Răzvan ocupă acum la capitolul minute jucate de mijlocașii lui Empoli în campionat a treia poziție (847), înaintea lui Fazzini (810), dar destul de departe de cifrele avute de Maleh (1.394) și Grassi (1.200).

Răzvan Marin, peste 2.500 de minute în fiecare din ultimele trei sezoane

Internaționalul român de 27 de ani n-are ca titular la azzurri decât jumătate din cele 20 de partide programate în Serie A în actuala stagiune. Spre comparație în primele trei stagiuni din elita fotbalului italian, la Cagliari și la Empoli, 

Răzvan Marin a avut între 28 și 35 de meciuri jucate de la început, minutele adunate fiind mult mai multe: 2.977 și 2.816 la Cagliari, apoi 2.540 în primul sezon de împrumut la echipa toscană, trendul descendent scăzând enorm de periculos însă în ediția 2023-2024, și în perspectiva participării sale la Euro 2024.

Răzvan Marin ar putea schimba din nou antrenorul!

După ce nu a obținut decât trei puncte (din tot atâtea remize) în ultimele opt runde, postul lui Aurelio Andreazzoli e serios amenințat și demisia pare iminentă. Acesta fusese numit la mijlocul lui septembrie, după ce Paolo Zanetti devenise întâiul tehnician înlocuit în acest sezon. 

19este locul ocupat de Empoli după 20 de etape în Serie A, cu 13 puncte, la cinci „lungimi" de prima poziție ce asigură salvarea de la retrogradarea

Când și dacă se întâmplă, Marin ar putea spera să i se modifice statutul în funcție de sistemul pe care noul antrenor îl va adopta și să devină singurul român titular în Serie A care joacă în selecționata lui Edi Iordănescu (după transferul lui Drăgușin la Tottenham).

VIDEO Radu Drăgușin taie elanul optimiștilor înainte de Euro 2024: „Eu nu cred că este o grupă ușoară”. Ce spune despre Iordănescu jr

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Un suporter a fost arestat la Abidjan, după ce l-a atacat la hotel pe selecționerul Ghanei!
CAN 2024
Un suporter a fost arestat la Abidjan, după ce l-a atacat la hotel pe selecționerul Ghanei!
Răzvan Lucescu nu uită și nu iartă: „Golul marcat sâmbătă de OFI mi-a reamintit de acela anulat nouă cu AEK și de titlul furat în 2018!”
GRECIA
Răzvan Lucescu nu uită și nu iartă: „Golul marcat sâmbătă de OFI mi-a reamintit de acela anulat nouă cu AEK și de titlul furat în 2018!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează