INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRAGEDIE

Veste cumplită din Italia: a murit Sinisa Mihajlovic

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 decembrie 2022 16:27 / Actualizat vineri, 16 decembrie 2022 17:24

Sinisa Mihajlovic, fost mare fotbalist sârb, ultima dată antrenor la Bologna, a murit azi într-un spital din Roma. Avea 53 de ani și din 2019 suferea de leucemie.

Fostul mare fotbalist sârb anunțase, în iulie 2019, că suferă de leucemie, dar era optimist că va ieși învingător.

Voi învinge jucând ofensiv.

-Sinisa Mihajlovic, în 2019

Miodrag Belodedici, copleșit de moartea fostului coleg Sinisa Mihajlovic: „Am primit vestea în cimitir. A fost cel mai bun executant de lovituri libere din toate timpurile!”
A MURIT SINISA MIHJALOVIC
Miodrag Belodedici, copleșit de moartea fostului coleg Sinisa Mihajlovic: „Am primit vestea în cimitir. A fost cel mai bun executant de lovituri libere din toate timpurile!”

Fostul mare fotbalist sârb și fost antrenor la AC Milan și Bologna fusese supus unui transplant de măduvă osoasă tot în 2019. O perioadă s-a simțit mai bine, după care boala a revenit.

Soția sa Arianna, împreună cu copiii lor Viktorija, Virginia, Miroslav, Dusan și Nikolas, nepoata Violante, mama Vikyorija și fratele Drazen, comunică îndurerați moartea nedreaptă și prematură a soțului, tatălui, fiului și fratelui lor exemplar, Sinisa Mihajlovic. Un om unic, un profesionist extraordinar, atent și bun cu toată lumea. A luptat cu mult curaj împotriva unei boli cumplite. Le mulțumim medicilor și asistentelor care l-au îngrijit de-a lungul anilor, cu dragoste și respect, în special Dr. Francesca Bonifazi, Dr. Antonio Curti, Prof. Alessandro Rambaldi și Dr. Luca Marchetti. Sinisa va fi mereu alături de noi. Trăim cu toată dragostea pe care ne-a dat-o.

- Comunicatul familiei Mihajlovic

Sinișa și-a început cariera în țara natală. A câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua Roșie 5-3 după loviturile de departajare. Belgrad în 1991, alături de Savicevic și Prosinecki, după finala cu Olympique Marseille, 00. În 1992 a semnat cu AS Roma, iar de-a lungul timpului a mai jucat la Sampdoria, Lazio și Inter. 

S-a retras în 2006 și și-a început ucenicia ca antrenor la Inter, unde i-a fost secund lui Mancini. A antrenat, ca principal, Bologna, Catania, Fiorentina, Serbia, AC Milan, Torino, Sporting. Ultima echipă pe care a antrenat-o a fost Bologna.

455 de meciuria jucat de-a lungul carierei. A marcat 69 de goluri și a oferit 55 de pase decisive

A câștigat 3 titluri naționale cu Vojvodina (1989) și Steaua Roșie (91 și 92), două titluri de campion cu Lazio (2000) și Inter (2006), 4 Cupe ale Italiei cu Lazio (2000 și 2004) și Inter (2005 și 2006), 3 Supercupe ale Italiei cu biancocelesti 98 și 2000) și nerazzurri (2005). Cu Steaua Roșie, pe lângă Cupa Europei, a câștigat și Cupa Intercontinentală în 1990. O Cupă a Cupelor cu Lazio în 1999, o Supercupă Europeană în același an, tot cu biancocelesti.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
faghieanvasile.vasile
faghieanvasile.vasile  •  28 Decembrie 2022, 16:56

Mare și talentat jucător- mare păcat că sa dus așa de tânăr!!! din păcate nu se poate face nimic în asemenea situații. Dumnezeu să-l odihnească în pace și liniște - Dumnezeu să-l ierte.

naxxar
naxxar  •  16 Decembrie 2022, 22:28
Postat de Barna pe 16 Decembrie 2022, 21:00

Pentru gripă au scos vaccin în 2 luni și am fost la o mustață de a deveni obligatoriu. Pentru astea facultative și fără caștiguri de miliarde nimeni nu se grăbește! În nici un caz Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Barna
Barna  •  16 Decembrie 2022, 21:00
Postat de Florin100 pe 16 Decembrie 2022, 20:42

Dumnezeu sa-l odineasca! Pacat, mare pacat! Dupa cum vedeti, de leucemie si in general de cancer, nu se scapa decat prin imunoterapie. Cei care merg pe chimioterapie, au o sansa doar daca leucemia sau cancerul sunt in stadiul 1, maxim 2. Daca a depasit 2 si a trecut in 3 cum a fost cazul lui, nu mai sunt sanse. Un vaccin impotriva leucemiei va fi testat pe oameni in curand. Tratamentul descoperit de cercetatorii britanici ar urma sa opreasca revenirea bolii dupa ce pacientii au suferit operatii sau chimioterapie.Medicamentul, care este realizat din celule bolnave extrase din sange, activeaza sistemul imunitar al omului si ar putea sa fie folosit si pentru alte tipuri de cancer, informeaza Daily Telegraph.Primii pacienti vor primi vaccinul in cursul acestui an la King's College in Londra. Pacientii selectati au cea mai comuna forma de leucemie la adulti, care revine chiar si cu un tratament agresiv in jumatate din cazuri.Vaccinul impotriva unei forme de cancer nu va preveni, insa, boala, ci va ajuta sistemul imunitar al corpului sa distrga singur celulele bolnave. In cele din urma, va ajuta organismul sa recunoasca celulele de leucemie.

Pentru gripă au scos vaccin în 2 luni și am fost la o mustață de a deveni obligatoriu. Pentru astea facultative și fără caștiguri de miliarde nimeni nu se grăbește! În nici un caz Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close