INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Viaţă după 36 de ore » Cum a renăscut o carieră ameninţată de tumoare

Articol de - Publicat marti, 04 decembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 03 decembrie 2012 22:20

Sîrbul Krsticici a reuşit un gol eliberator în egalul cu Fiorentina (2-2). A fost primul în Serie A pentru mijlocaşul de 22 de ani al Sampdoriei care a învins o formă rară de cancer


În decembrie 2008 medicii îi mai dădeau 36 de ore de viaţă, iar duminică a reuşit primul gol în Serie A! Nenad Krsticici (22 de ani) n-a învins Fiorentina, dar mijlocaşul sîrb al Sampdoriei a cîştigat teribila luptă cu cancerul. Deşi execuţia perfectă cu capul din minutul 48 n-a adus decît un egal (2-2).

Luat acum patru sezoane cu un milion de euro de la OFK Belgrad, Nenad şi-a rupt meniscul la doar două luni de la transfer. Accidentare obişnuită la fotbalişti, numai că puştiul sîrb nu-şi revenea. Febra de focar i-a alarmat pe medicii echipei genoveze, care i-au făcut examene amănunţite. Cînd s-a întors din vacanţa de Crăciun, Krsticici era stafie. Gazzetta dello Sport scrie că "aproape n-a fost recunoscut pe aeroport. Slăbise îngrozitor şi avea 50 kg la 1,82m! Dus de urgenţă la spital, a aflat diagnosticul-şoc: suferea de limfomul Burkit!". O tumoare malignă rară, un cancer al sistemului limfatic.

"Trebuia să înceapă cel mai dur campionat, al chimioterapiei, alături de copiii bolnavi". Samp deja se resemnase şi i-a chemat familia, patronul Garrone plătind transportul şi cazarea. Dar Nenad a driblat miraculos boala şi-n 4 luni s-a vindecat. După un an şi jumătate pe tuşă, a revenit cu gol la Primavera, iar în octombrie trecut a fost convocat, în premieră, şi în "naţionala" Serbiei pentru meciul cu Belgia.


"Dedic acest gol Sampdoriei, profesorului Carella, care m-a salvat, şi tuturor medicilor ce mi-au fost aproape"
Nenad Krsticici, mijlocaş Sampdoria

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ceasornicarul
ceasornicarul  •  04 Decembrie 2012, 10:29

Mai sunt minunile lui Dumnezeu.

muzicianu
muzicianu  •  04 Decembrie 2012, 09:35

Golul a fost marcat cu piciorul cu un sut de la apx 16m !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close