INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - FC SEVILLA, AZI 21:45, PROTV, DOLCE 1, GSP.RO

Victima preferată » Leo Messi e coșmarul Sevillei: Supercupa Europei e azi de la 21:45

Messi îl învinge pe Beto și marchează golul cu care a doborît recordul lui Zarra, 251 de reușite în Primera // Foto: Gulliver/GettyImages
Messi îl învinge pe Beto și marchează golul cu care a doborît recordul lui Zarra, 251 de reușite în Primera // Foto: Gulliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 11 august 2015 00:00

Tehnicianul andaluzilor dă iarăși ochii la Tbilisi cu argentinianul necruțător care a marcat de 8 ori în poarta andaluzilor în 5 dueluri. Numai o dată a scăpat Emery neînvins (2-2)!

Supercupa Europei s-a transformat din 2009 într-o afacere spaniolă. Șase din ultimele 7 trofee au revenit ibericilor, pentru că și diseară, la Tbilisi, cîștigătoarea nu se abate de la regulă.

Față de anul trecut, s-a schimbat doar campioana, iar Sevilla încearcă să nu repete deznodămîntul de la Praga (0-2 cu Real Madrid) contra Barcelonei, care îi iese însă în cale cu marele coșmar Messi. Argentinianul și-a făcut din trupa andaluză și antrenorul Unai Emery victimele preferate!

Medie de 1,22 pe meci!

Nu mai puțin de 22 de goluri a reușit Leo în 18 partide împotriva echipelor pregătite de Emery, adică o medie de 1,22 pe meci! Fie că a fost vorba de Almeria, Valencia, Spartak Moscova sau Sevilla, "Puricele" a fost țintaș necruțător.

Dovadă ciocnirea din campionatul trecut de pe Camp Nou (5-1), în care Sevilla a încasat trei de la Messi. Numai la cea mai recentă întîlnire, în urmă cu 4 luni, cîștigătoarea Europa League scăpase neînfrîntă acasă, 2-2 tot în Primera, deși Leo a punctat iar.

În total, argentinianul are 8 goluri în 5 dueluri cu Sevilla. Se va opri numărătoarea?

Messi bătut cu 3-0 în 2006!

Barca are o motivație specială pentru a-i depăși pe andaluzi. La precedenta ocazie în care s-a bătut pentru Supercupă cu Sevilla, Messi și compania au cedat cu 0-3, goluri Renato, Kanoute și Maresca. Era începutul declinului pentru trupa lui Frank Rijkaard, ce cîștigase Liga la Paris.

Lucho a cîștigat-o ca jucător

Luis Enrique va disputa prima Supercupă a Europei din postura de antrenor. A cucerit trofeul deja ca jucător, după "dubla" cu Dortmund, 2-0 pe "Camp Nou" și 1-1 în retur. Lucho a evoluat pentru Barcelona în ambele manșe, dar a marcat doar acasă, deschizînd scorul în minutul 8.

Urcă peste Milan și Real?

Dacă o învinge pe Sevilla, Barca va cuceri a șasea Supercupă a Europei, egalînd-o pe Milan în topul all-time al competiției (6). În plus, catalanii au ocazia să treacă primii în ierarhia celor mai titrate cluburi europene ca trofee internaționale. Și ar ajunge la 19, peste Milan și Real Madrid.

"Întotdeauna există soluții de a-l opri pe Messi. Pentru a-l anihila este nevoie însă de o acțiune colectivă, nu doar portarul și fundașii o pot face"
Beto, portar Sevilla

"Încă de la primul meci, am luat fiecare duel cu Barcelona ca pe o oportunitate. Mă provoacă și mă atrage ideea de a cîștiga, îmi oferă mereu iluzii"
Unai Emery, antrenor Sevilla

13 eșecuriși 6 egaluri a înregistrat Unai Emery contra Barcelonei, în cele 19 meciuri disputate de echipele pe care le-a pregătit, Almeria, Valencia, Spartak și Sevilla

2 hat-trick-uriși un poker a realizat Messi în partidele împotriva formațiilor antrenate de Emery

Barcelona - FC Sevilla

Ora: 21:45; Stadion: Boris Paichadze (Tbilisi); Transmisie TV: ProTV; Arbitru: William Collum (Scoția)

BARCELONA: Ter Stegen - Dani Alves, Pique, Mascherano, Mathieu - Rakitici, Busquets, Iniesta - Messi, L. Suarez, Pedro
Antrenor: Luis Enrique
Absenți: Neymar (bolnav), Jordi Alba (accidentat)

SEVILLA: Beto - Coke, Rami, Kolodziejczak, Tremoulinas - Iborra, Krychowiak - Reyes, Banega, Konoplianka - Immobile
Antrenor: Unai Emery
Absenți: Pareja, Carrico (accidentați)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează