INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

VIDEO 23 de ani de la cel mai frumos gol marcat de Alessandro Del Piero » ”Cu Steaua s-a născut tehnica sa legendară”

Articol de GSP - Publicat joi, 27 septembrie 2018 19:42

În urmă cu 23 de ani, Juventus o învingea pe Steaua fără emoții în grupele Champions League, 3-0 pe Delle Alpi. În acel meci, Alessandro Del Piero marca golul considerat cel mai frumos din carieră, în stilul care l-a făcut celebru în anii ce au urmat.

Pe 27 septembrie 1995,  Steaua înfrunta echipa care urma să câștige trofeul Ligii Campionilor la finalul acelui sezon. ”Roș-albaștrii” începuseră faza grupelor, una la care participau atunci numai 16 echipe, cu o victorie împotriva lui Rangers, scor 1-0, și sperau la o surpriză și împotriva italienilor.

N-a fost cazul. Juventus a rezolvat partida în mai puțin de o oră de joc. Del Piero a înscris un gol istoric în poarta lui Bogdan Stelea, unul pe care campioana Italiei îl sărbătorește astăzi și îl numește cel mai frumos din cariera starului torinez.

”Azi s-a născut tehnica legendară de marcat goluri a lui ADP”, scriu italienii pe contul oficial de Facebook, unde celebrează reușitele cunoscute acum ca ”alla Del Piero”. Adică acele goluri marcate din afara careului cu un șut cu efect interior peste portar.

Juventus câștiga Liga Campionilor în 1996, Del Piero fiind golgeterul echipei, cu șase reușite. Italienii au trecut în finală de Ajax, 1-1 în timpul regulamentar și 4-2 la penalty-uri. Steaua încheia grupa cu șase puncte și pe locul 3, după Juventus și Dortmund, dar peste Rangers. ”Roș-albaștrii” au încheiat grupa neînvinși și fără gol primit pe teren propriu.

Juventus - Steaua 3-0

(Di Livio 36, Del Piero 39, Ravanelli 48)

Juventus: Peruzzi - Torricelli, Ferrara, Tacchinardi (81 Vierchowod), Pessotto - Di Livio, Paulo Sousa, Deschamps, Ravanelli (67 Conte) - Vialli, Del Piero (71 Padovano)
Antrenor: Marcello Lippi

Steaua: Stelea - Csik, Prodan, Doboș, Pârvu - Filipescu (83 R. Nagy), Gâlcă, Ad. Ilie (77 Panait), N. Răducan - Lăcătuș (53 L. Roșu), Vlădoiu
Antrenor: Dumitru Dumitriu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
otelul_galati
otelul_galati  •  28 Septembrie 2018, 00:30
Postat de Tanasoiu Dumitru pe 27 Septembrie 2018, 22:12

cine este fraierul care a scris acest articol ???????????DEL PIERO NU a jucat la Juve ,doar la ROMA tantalaule!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ma ce fumezi ? sa stim si noi

thomassystem
thomassystem  •  27 Septembrie 2018, 22:38
Postat de Tanasoiu Dumitru pe 27 Septembrie 2018, 22:12

cine este fraierul care a scris acest articol ???????????DEL PIERO NU a jucat la Juve ,doar la ROMA tantalaule!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Asta e glumă sau cum? Ce Roma visezi? Francesco Totti a jucat doar la AS Roma. Tăntălăule!

agiler
agiler  •  27 Septembrie 2018, 22:36
Postat de agiler pe 27 Septembrie 2018, 22:34

Tu ai încercat cu tot dinadinsul să îți arăți prostia.Del Piero a jucat la Juventus din 93 pana în 2012.A venit de la Padova la Juventus.

Tanasoiule ești de râsul curcilor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează