INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MECIURI AMICALE

VIDEO » Argentina e ZERO fără Messi: a pierdut şi cu Polonia, după umilinţa cu Nigeria

Alejandro Cabral, doborît de adversarii săi polonezi
Alejandro Cabral, doborît de adversarii săi polonezi

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 iunie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 05 iunie 2011 20:55

Naţionala Argentinei nu se regăseşte. După ce a pierdut fără drept de apel, scor 1-4 în amicalul cu Nigeria, elevii lui Sergio Batista au suferit încă o înfrîngere, de această dată la Varşovia, contra Poloniei (1-2). Pavel Brozek a marcat golul decisiv cu care trupa lui Franciszek Smuda a obţinut o victorie istorică. >> Vezi AICI rezumatul meciului!

Ca urmare a acestui rezultat, Batista se va întoarce în Ţara Tangoului unde va trebui să dea explicaţii Federaţiei pentru evoluţiile extrem de modeste ale Argentinei din ultima vreme. Aparent, echipa bianco-celestă nu se regăseşte deloc în ofensivă fără aportul superstarului de la Barcelona, Lionel Messi. Nu este mai puţin adevărat că Sergio Batista a oferit şansa să joace unor fotbalişti din linia a doua, dar acest lucru nu scuză deloc rezultatele modeste din partidele cu Nigeria şi Polonia.

În meciul de vineri, problemele Argentinei au început după doar jumătate de oră de joc. Fundaşul Sevillei, Fazio, a greşit ca un junior la o degajare simplă, permiţîndu-i lui Mierzejewski să deschidă scorul cu un şut pe lîngă Gabbarini. Argentina a trecut pe lîngă egalare doar cîteva minute mai tîrziu, dar Murawski a scos de pe linia porţii o minge trimisă de Marco Ruben.

Acelaşi Ruben avea să aducă în cele din urmă egalitatea pe tabelă, după o fază construită splendid după pauză de Insua şi Belluschi. Din acel moment, fotbaliştii lui Batista au încercat să găsească mai multe soluţii în faza ofensivă, forţînd victoria, dar zeiţa Fortuna le-a surîs tot gazdelor!

Fotbalistul Borussiei Dortmund, Blaszczykowski, a pasat excelent către Pavel Brozek, care a profitat de indecizia fundaşului advers pentru a-l executa pe goalkeeperul sudamerican la mijlocul reprizei secunde. 2-1 a rămas scorul pînă la final, iar Argentina are de ce să-şi facă griji.

Urmează Copa America, unde "pumele" (gazdele turneului) vor da piept în prima partidă a competiţiei cu Bolivia.

ECHIPE

Polonia: Wojciech Szczesny - Lukasz Piszczek, Grzegorz Wojtkowiak, Tomasz Jodlowiec, Jakub Wawrzyniak, Jakub Blaszczykowski, Rafal Murawski, Dariusz Dudka, Adrian Mierzejewski, Kamil Grosicki, Robert Lewandowski.

Argentina: Adrian Gabbarini - Pablo Zabaleta, Mateo Musacchio, Federico Fazio, Cristian Ansaldi, Nicolas Bertolo, Mario Bolatti, Alejandro Cabral, Marco Ruben, Pablo Piatti, Jonathan Cristaldo.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
skrilla
skrilla  •  06 Iunie 2011, 00:25

E egala cu zero pentru ca fost invinsa intr-un meci amical in care au fost folositi niste jucatori nu foarte uzuali?!Pff...ziaristi penibili!

nicco
nicco  •  05 Iunie 2011, 23:04

...si de abia astept sa va vad comentariile dupa meciul Brazilia - Romania pe care il va castiga Romeo Surdu, dupa cate citesc aici. Vad ca i-ati dat mare credit...

nicco
nicco  •  05 Iunie 2011, 23:03

Echipa de fotbal a Argentinei n-a fost niciodata si nici nu va fi vreo data egala cu zero! Si ce daca a pierdut un amical cu Polonia? Argentinienii sunt maestri si cand pierd...pt ca pierd ca niste artisti!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează