INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UNITED - TOTTENHAM 1-0

VIDEO Autogolul salvator » United, ajutată de generozitatea lui Kyle Walker: 1-0 cu Tottenham

Kyle Walker, numărul 2, trimite în proprie poartă de lîngă Rooney
// Foto:  Guliver/GettyImages
Kyle Walker, numărul 2, trimite în proprie poartă de lîngă Rooney // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 09 august 2015 00:00

Oaspeții au ratat cele mai bune ocazii în debutul și pe finalul partidei, în fața unor ”diavoli” debusolați, cu probleme și-n apărare, și la construcție.

Probabil că managerul Louis van Gaal, în sinea lui, se minunează și astăzi cum de-a reușit să cîștige "deschiderea" cu Tottenham (1-0). Așa cum a jucat Man. United, nimic nu-i dădea dreptul să reclame ieri nici măcar un punct, darămite pe toate trei!

Rezumat VIDEO!

Norocul "diavolilor"? În ADN-ul său, Tottenham n-are acea genă de învingător specifică marilor echipe. Și asta s-a văzut încă din startul partidei. Eriksen și Kyle Walker l-au avut pe 0-1 în picior, dar au ratat și unul, și altul din poziții ideale.

Cu patru noi achiziții în primul unsprezece, United a acuzat din plin lipsa de omogenitate. Dar a ajutat-o generosul Walker. La una dintre puținele acțiuni cursive ale gazdelor, Rooney a rămas față în față cu Vorm, însă cînd se pregătea să șuteze, fundașul Spurs-ilor a intervenit din spate, împungînd balonul cu vîrful ghetei în propria poartă: 1-0.

Nici cu Schweinsteiger, din minutul 60, United n-a arătat mai bine. Iar pe final a avut noroc, din nou, cu naivitatea atacanților lui Tottenham. Și așa a bifat primele puncte ale noului sezon.

Doliu pentru Neville

Jucătorii lui Man. United au purtat ieri doliu pe braț. Un omagiu adus lui Neville Neville, tatăl celor doi foști jucători ai "diavolilor", Gary și Phil. Acesta și-a pierdut viața în urma unui infarct suferit în avion, în drum spre Australia. Avea 65 de ani.

Fără manager

Ronald Koeman n-o va putea conduce astăzi pe Southampton, în meciul de la Newcastle. Tehnicianul olandez e încă în spital, după ce-a suferit o intervenție la tendonul ahilian drept. De la "Sfinți" va lipsi și Gardoș, accidentat. Pe bancă va sta fratele managerului, Erwin Koeman (asistent).

Au prelungit

Jose Mourinho și Manuel Pellegrini și-au prelungit contractele cu Chelsea, respectiv Man. City. Mourinho a semnat pînă-n 2019, chilianul pînă-n 2017. Dar tabloidul Daily Mail susține că Pellegrini va pleca vara viitoare dacă City ajunge la un acord cu Pep Guardiola.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează