INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

VIDEO Chelsea îl ofertează pe cel mai talentat junior al Barcelonei, Xavi Simons » Mini-Valderrama îl idolatrizează pe Xavi Hernandez și joacă precum Ronaldinho!

Articol de - Publicat vineri, 08 ianuarie 2016 14:03

Chelsea a pus ochii încă din 2014 pe unul dintre cei mai buni juniori ai Barcelonei, iar acum încearcă să-l transfere.

Xavi Simons, 12 ani, fotbalist de la juniorii A ai Barçei, a fost desemnat de curînd cel mai bun jucător al Turneului Internațional LaLiga Promises, disputat la Miami.

Formația engleză l-a contactat deja pe tatăl puștiului, fostul fotbalist olandez Regillio Simons, care lucrează în prezent la academia Ajaxului.

"Impresarii sînt peste tot. De cînd era Xavi mic, agenții de jucători veneau la mine oferindu-se să-l reprezinte. Asta e lumea fotbalului acum, nu ai cum să oprești ce se întîmplă. Pentru mulți părinți e dificil, probabil. Totul se întîmplă rapid și unii au nevoie de bani, iar cluburile sînt dispuse să plătească foarte mult, e normal să accepte anumite oferte. Dar noi nu avem nevoie de nimic acum. Încercăm să-l ținem pe copil departe de impresari, într-un mod civilizat.

E adevărat că am discutat cu cei de la Chelsea și că ne-au făcut o ofertă bună. Agenții vin la mine și-mi spun că-mi oferă un loc de muncă la cluburile engleze sau spaniole, dar nu mă vor convinge. Barcelona e un club mare și chiar dacă presiunea e mai mare, Xavi știe cum să facă față. Asta contează pentru mine", a spus tatăl jucătorului pentru Daily Mail.

Botezat după fostul căpitan blaugrana, Xavi Hernandez

Xavi Simons s-a născut în 2003, la Amsterdam. Tatăl său e un fost fotbalist olandez. Fan Barça și mare admirator al lui Xavi Hernandez, Regillio a decis să-și numească băiatul după fostul căpitan blaugrana. Xavi a crescut în Alicante, familia sa mutîndu-se acolo cînd Regillio s-a retras din activitate.

Micul Xavi, un puști simpatic cu părul blond și cîrlionțat care amintește de columbianul Carlos Valderrama, a fost rapid remarcat de Guillermo Amor, fost oficial la Barcelona, care l-a adus în celebra La Masia cînd avea doar 7 ani.

Puștiul joacă pe postul de mijlocaș precum un adevărat veteran, spun cei care i-au urmărit prestațiile. Talentat, muncitor, competitiv, foarte bun pe ambele faze, micul Xavi s-a impus ca lider de cînd a fost achiziționat. Stilul său nu se aseamănă cu cel al cărui nume îl poartă, dar are o viziune de joc bună, o tehnică fantastică și un stil agresiv.

Idolul său? Xavi Hernandez, binențeles: "Am avut onoarea să-l întîlnesc. Cînd i-am spus că mă cheamă tot Xavi, a rîs. A fost amuzantă situația. E idolul meu, știu că e dificil, dar voi munci ca să reușesc la Barcelona", mărturisește puștiul blond și cîrlionțat.

Mini-Valderrama

Xavi Simons l-a întîlnit pe Carlos Valderrama, cu care este asemănat datorită cîrlionților blonzi, la un eveniment care a avut loc în columbia. Vezi imaginile!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
clona.mea
clona.mea  •  09 Ianuarie 2016, 10:35
Postat de bumbabum pe 08 Ianuarie 2016, 20:29

Exact asta voiam sa scriu si eu. Ce preluari faceau unii dintre ei (mai ales pustiul de culoare, mai inalt), nu vezi la fotbalistii nostri de la nationala. Vai de curcubeul nostru, si la fotbal suntem la ani lumina de astia cu pretentii.

incearca sa combini linkul ca sa vezi ceva frumos: http://www.mundodeportivo.++ com/futbol/fc-barcelona/cantera++ /20160107/301256598012/++ el-barca-que-maravilla-a-luis-enrique.html++ sterge plusul. ”Tontii” astia baneaza linkurile externe

bumbabum
bumbabum  •  08 Ianuarie 2016, 20:29
Postat de gerulozaurus pe 08 Ianuarie 2016, 16:29

ba esti nebun, ma uitam la primul videoclip cum joaca piticii aia...pai nu vezi combinatii dintr'alea in toata liga 1, si pe toata durata sezonului :)

Exact asta voiam sa scriu si eu. Ce preluari faceau unii dintre ei (mai ales pustiul de culoare, mai inalt), nu vezi la fotbalistii nostri de la nationala. Vai de curcubeul nostru, si la fotbal suntem la ani lumina de astia cu pretentii.

clona.mea
clona.mea  •  08 Ianuarie 2016, 17:55
Postat de gerulozaurus pe 08 Ianuarie 2016, 16:29

ba esti nebun, ma uitam la primul videoclip cum joaca piticii aia...pai nu vezi combinatii dintr'alea in toata liga 1, si pe toata durata sezonului :)

Poate asa intelegi de ce au peste 2000 de spectatori la meciuri sau uneori, cind vine vreunul de la echipa mare, si la antrenamente. Cind locuiam in Barcelona vinerea seara ma duceam in Trinidad, un stadion unde joaca echipele de 16-18 ani din Barcelona. Maxim 200 de spectatori. Iar la napistroci astia de pina in 16 se string 2000. Cind au facut un turneu pe Olimpico, sus in Montjiuc, au venit din Girona peste 20 de autobuze. Pai scuze omule, eu nici la echipele mari nu am vazut ca oaspetii sa aiba atitia suporteri. In afara de Real, Real Sociedad si Atletico Madrid la restul echipelor in cusca nu sunt mai mult de 200 de suporteri. Iar printre noi inca citeva sute... E o adevarata nebunie cu pustii astia.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează