INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA - ESTONIA 3-0

VIDEO Cine-i opreşte? » Olanda defilează în Grupa D: victorie şi cu Estonia, scor 3-0

Înconjurat de adversari, Van der Vaart trage şi scutură plasa. El a redat culoarea Olandei // Foto: Reuters
Înconjurat de adversari, Van der Vaart trage şi scutură plasa. El a redat culoarea Olandei // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 23 martie 2013 00:54

După 45 de minute portocaliu pal, batavii s-au trezit, jucînd excelent. "I-am obosit pe estoni, apoi au cedat, n-au mai putut alerga", a explicat Van Gaal, gata pentru meciul de marţi: "Încă o victorie".

Olandezii sufocă grupa D. Au 5 victorii în 5 partide, 16 goluri marcate, o medie de 3,2 reuşite pe meci. "Vrem să cîştigăm tot, dacă se poate", spune Louis van Gaal, "generalul" în uniformă portocalie.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Aseară, a început cu o posesie zdrobitoare contra Estoniei, De Telegraaf susţine că a fost 88 la sută după un sfert de oră, dar jocul a suferit 45 de minute cu o echipă ce aşezase "autobuzul" în faţa porţii.

"Am jucat într-un ritm lent în prima repriză, am apelat prea puţin la aripi şi ne-a lipsit profunzimea. Selecţionerul ne-a zis la pauză că totul se va schimba rapid", afirmă Van der Vaart, care a deschis scorul în minutul 47. Un şut decisiv care a transformat partida.

"Mai întîi i-am obosit pe estoni, apoi aceştia au cedat, n-au mai putut alerga. Ne-au lăsat spaţii, iar noi i-am taxat", susţine Van Gaal. Pe acest fond, batavii au mai punctat de două ori: Van Persie (72) şi Schaken (84). 3-0 cu Estonia. "Sper la încă o victorie marţi, cu România", a încheiat Van Gaal.

Sneijder, accidentat. Afară marţi!
De o jumătate de an nu mai jucase Sneijder la "naţională" (pe 11 septembrie, la 4-1 cu Ungaria la Budapesta, fusese ultima sa partidă). A revenit aseară, dar n-a rezistat decît 36 de minute. Căpitanul, cu 91 de selecţii şi 24 de goluri - n-a mai înscris din iulie 2010, s-a accidentat şi s-a dus direct la vestiare. Are o leziune la aductori şi, aproape sigur, pierde meciul de marţi, contra "tricolorilor". Acum a fost înlocuit de Van der Vaart, iar banderola a trecut pe braţul lui Strootman, căpitanul portocaliilor şi la Bucureşti.

5 jucători olandezi dintre cei folosiţi aseară au jucat şi cu România, la 4-1 pe 16 octombrie: Martins Indi, Strootman, Van der Vaart, Lens şi Van Persie

80 la sută a fost posesia "portocaliilor" la meciul împotriva Estoniei; au şutat de 13 ori la poartă, dar au avut numai două cornere

1.500 de goluri a marcat "naţionala" batavă (reuşita istorică i-a aparţinut lui Schaken); a disputat 730 de partide

"Egalul de la Budapesta mă face fericit. Ideal pentru noi" (Louis van Gaal, selecţioner Olanda)

OLANDA - ESTONIA 3-0
(Van der Vaart 47, Van Persie 72, Schaken 84)

OLANDA: Vermeer - Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind - Strootman, De Guzman (86 Clasie), Sneijder (36 Van der Vaart) - Lens (73 Schaken), Van Persie, Robben. Antr. L. van Gaal

ESTONIA: Pareiko - Jaager, Morozov, Klavan, Teniste - Puri, Vunk, Vasiliev, Kruglov (62 Kink) - Ojamaa (77 Lindpere), Oper (46 Zenjov). Antr. T. Ruutli

A arbitrat Vitali Mejkov (Rusia)

Andorra - Turcia 0-2

Nici o emoţie
Cum era de aşteptat, Turcia a cîştigat aseară în Andorra: 2-0. Dar solicitarea selecţionerului Abdullah Avci, de a le înfunda poarta gazdelor, nu s-a întîmplat. Primul gol al turcilor a venit după 30 de minute, din lovitură liberă (Selcuk Inan), al doilea în prelungirile primei părţi (Burak, 45+2). Apoi, linişte.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
vilmaristul
vilmaristul  •  23 Martie 2013, 07:17

NOI!

imperator
imperator  •  23 Martie 2013, 04:23
Postat de dynamovist pe 23 Martie 2013, 04:16

Bogdan Stancu umileste portocala mecanica

Bă va fi jale acolo, nu cred că scăpați cu 3 - 0 ! :)

dynamovist
dynamovist  •  23 Martie 2013, 04:16

Bogdan Stancu umileste portocala mecanica

Vezi toate comentariile (3)
Comentează